VUĆIĆ: NAŠLI SMO REŠENJE ZA ZAKON O EKSPROPRIJACIJI

0 0
Read Time:2 Minute, 39 Second

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pronađeno rešenje za izmenu Zakona o eksproprijaciji, koje će sutra biti predstavljeno javnosti ako tokom dana budu dobijene potvrde od više nadležnih institucija da je sve u skladu sa Ustavom.

IZVOR

„Sutra ću vas obavestiti i posebno govoriti o toj temi. Pripremamo ceo paket i analiziramo i sve zahteve i našli smo rešenje oko Zakona o eksproprijaciji, koje vam danas neću saopštiti. Spremam dodatne provere, još jednom, da ne bismo učinili nešto protivustavno“, rekao je Vučić na pitanje novinara da li će potpisati izmene Zakona o eksproprijaciji, usvojene u Skupštini, i šta će se menjati, ako se bude nešto dodatno menjalo.

Vučić je rekao da će se sutra znati više o tome.

„Izlazimo sutra sa tim ako danas dobijemo potvrdu od više nadležnih institucija koje su suštinski nadležne, kao i pravnih eksperata, i onda ćemo izaći u javnost sa tim“, dodao je predsednik nakon obilaska radova na novoj zgradi u Beogradu na vodi.

Naveo je da se traži način da se kompletan Zakon o eksproprijaciji stavi van snage i da to bude u skladu sa Ustavom Srbije.

Vučić je rekao da mu je jasno da se u narednih deset ni mesec dana ne može postići dogovor o tome kako taj zakon treba da izgleda.

„Pošto mi je jasno da bi to preganjanje trajalo mesecima, zakon, rešenje, protesti,, tražimo potpuno drugačije rešenje kojim bismo taj zakon stavili van pravnog prometa… Mislimo da smo našli način, ali i oko toga ima različitih tumačenja… Jedno je da imam pravo suspenzionog veta, ne samo o zakonu koji nije u skladu sa Ustavom, ali sve to proveravamo sa više pravnih eksperata“, rekao je Vučić i konačnu odluku o tome najavio za sutra.

Predsednik je najavio da će u četvrtak biti doneta i odluka kako i koliko novca će biti izdvojeno za zaštitu životne sredine i to je, kaže, veoma važno.

Na pitanje da li se razgovara o izmeni dela tog zakona koji se odnosi na isplatu i da li će tržišna vrednost biti isplaćena samo onima čija je imovina uknjižena, Vučić je kazao da se ne traže takva rešenja jer je, kako kaže, o tome nemoguće postići dogovor.

„Kako da isplatimo za nelegalne objekte? Ne tražimo takva rešenja, jer je oko toga nemoguće dogovoriti se. Kada dođu vremena u kojima nemoguća rešenja postaju normalna, onda o tome bolje da ne razgovaramo“, rekao je Vučić i ponovio da će najkasnije do četvrtka ujutro izaći sa rešenjem.

Predsednik je rekao da je za njega najvažnije što se tiče projekta Jadar da sasluša građane koji tamo žive, a ne političare. Ponovio je da će sutra izaći u javnost sa merama i stvarima koje država planira da uradi.

„Šta mislimo da uradimo i kakvi su naši planovi, sa analizom svega onoga što sam čuo i video u Nedeljicama, šta je to što nam je narod rekao i šta je to što ćemo mi da uradimo“, kazao je Vučić.

Upitan o Zakonu o referendumu, Vučić je rekao da u njemu nije video ništa sporno, ali da sada čuje da druga strana ima primedbe na visinu taksi za narodnu inicijativu.

Ističe, da nema ništa protiv da se i o tome razgovara ako su takse problem.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.