ULUS POZIVA UMETNIKE NA 1. IZLOŽBU PROŠIRENIH MEDIJA

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Udruženje likovnih umetnika Srbije (Sekcija proširenih medija) raspisalo je konkurs za izložbu “ATLAS čestica – Da li si (pred)vidljiv/a?”, koja će biti otvorena od 2. do 25. jula 2020. u Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić” u Beogradu.

Izvor: Nova S

Sekcija proširenih medija ULUS-a prvi put priređuje godišnju izložbu koja ima za cilj da pruži uvid u produkciju članstva u formatu proširenih medija, tj. vremenskih umetnosti (time-based arts).
Podnaslov prve godišnje izložbe Sekcije proširenih medija “ATLAS čestica – Da li si (pred)vidljiv/a?” sadrži i naučne i umetničke konotacije, piše u saopštenju Organizacionog odbora izložbe.

Umetnici su pozvani da predlože radove koji se bave interakcijama vidljivih ili nevidljivih sila i tehnologija digitalnog doba, odnosom pojedinca i superstruktura, odnosom medija i tehnologije prema pojedinačnoj egzistenciji, supremacijom tehnologije nad prirodom, jezikom i komunikacijom kodova, različitim parametrima koji utiču na ljudsku percepciju, savremenim kritičkim promišljanjem ekoloških problema (svih vrsta zagađenja).

Na konkurs je moguće prijaviti sve radove koji spadaju u domen proširenih medija, poput videa, eksperimentalnog filma, audio instalacija, performansa, različitih oblika multimedijalnih i intermedijarnih iskoraka (ambijentalna umetnost, hepening, konceptualna umetnost, land art, body art, digitalna fotografija, ulična umetnost, mail art i drugo), interaktivne instalacije (radovi realizovani putem kompjutera, mikrofona, elektornskih senzora, umrežavanja), umetnost softvera i aplikacija itd.

Moguće je predložiti i prateće programe, prezentacije ili tematske večeri tokom trajanja izložbe. Potrebno je dostaviti osnovne podatke, opis predloženog programa i dokumentaciju o temi i ideji programa, uz predlog datuma za realizaciju.

Konkurs je otvoren do 19. juna, za sve umetnike. Više podataka i prijemni list možete pronaći ovde.

80%
Awesome
  • Design
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.