U Boru pravo glasa ima 43.837 građana

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Birači u Srbiji, na predstojećim predsedničkim izborima, drugog aprila, moći će da glasaju na jednom od 8.253 biračka mesta, koliko je odredila izborna komisija. Od tog broja 8.224 biračka mesta su u gradovima i opštinama, a 29 unutar Zavoda za izvršenje sankcija.

Broj izbornih mesta u Boru isti je kao na prethodnim izborima – 47, a jedina promena je u lokaciji za građane koji su do sada glasali u mesnoj zajednici „Mladost“.

Na predsedničkim izborima ovo biračko mesto biće u osnovnoj školi „Treći oktobar“ sa donje strane.

Nakon zaključenja biračkih spiskova, pravo glasanja za predstojeće predsedničke izbore u Boru, ostvarilo je 464 birača manje u odnosu na parlamentarne izbore održane 2016. godine.

Građani će moći da glasaju sa važećom ličnom kartom, pasošem ili vozačkom dozvolom.  Za potvrdu indetiteta, građani Bora moći će da koriste i stare lične karte ali uz potvrdu PU Bor, da su predali dokumenta za izdavanje nove lične karte.

Određen je i način obaveštavanja RIK-a o toku glasanja na izborima, tako da će se podaci dostavljati preko veb aplikacije, a u slučaju da ne postoji internet veza podaci će moći da se dostavljaju i faksom. Ukupan broj birača koji su glasali dostavljaće se drugog aprila u 10, 14, pa u 18 časova.

Građani uvid u birački spisak mogu da zatraže u Opštinskoj upravi ili direktno da provere na sajtu ministarstva lokalne samouprava.

Žalbe i zahtevi za promenu biračkog spiska u lokalnim samoupravama se podnose do 17. marta, kada će zvanično biti zaključen birački spisak, a nakon toga, ukoliko ima potrebe, zahtevi se podnose direktno ministarstvu do 30. marta.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.