U Tularima 78 tona zlata I 800 hiljada tona bakra

0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Izvor: IstMedia

Dunav Minerals, srpka firma sa kanadskim kapitalom, koja obavlja istraživanje mineralnih resursa bakra i zlata u mestu Tulare u opštini Medveđa, saopštava da je proračunom rezervi na toj lokaciji ustanovljen sadržaj od 800 hiljada tona bakra i 78 tona zlata.

“Drago nam je što možemo da objavimo završetak proračuna rezervi u Tularima, koji je pokazao sadržaj od 300 miliona tona rude sa sadržajem od 0,27 procenta bakra i 0,26 grama po toni zlata. To iznosi 800 hiljada tona bakra i 78 tona zlata”, rekao je menadžer istraživanja u Dunav Minerals, Fil Foks.

“Dunav Minerals je poslednje dve godine uložio preko 15 miliona dolara u istraživanje. Ove rezerve su veliki korak u razvoju našeg projekta ka cilju da otkrijemo nove rudne rezerve u Srbiji”, naveo je on.

Dunav Minerals je već započeo preliminarnu rudarsku studiju na ovom projektu, koja će nam pomoći da utvrdimo ekonomske i tehnološke aspekte toga kako budući rudnik može raditi.

“Nadamo se da ćemo moći da objavimo ove početne studije sledeće godine”, dodao je Foks.

On je naglasio da je uspeh dosadašnjeg istraživanja Dunav Minerals zasluga i trud tima u Srbiji.

“Većina ljudi okupljenih u našem timu je iz lokalne zajednice i mi smo svesni istorijskog rudarskog potencijala na ovom području”, naznačio je Foks.

Dunav Minerals trenutno zapošljava više od 35 ljudi, od kojih dve trećine dolazi iz Medveđe i okoline.

Pored do sada obavljenog posla oko resursa zlata, Dunav Minerals je najavio dodatne ciljeve iz svog istražnog procesa, a uporedo sa tim, namerava da doprinese lokalnim projektima kroz zdravstvene i obrazovne institucije uz podršku lokalnih vlasti u Medveđi.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%