Sutra druga sednica Skupštine opštine Bor

Pred odbornicima Skupštine opštine Bor na drugoj sednici u novom sazivu, koja je zakazana za 21. maj u devet sati, naći će se 27 predloga odluka.

Među najvažnije spada angažovanje revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opština Bor za 2017. godinu, što je zakonska obaveza i trebalo bi da bude sastavni deo završnog računa.
Na dnevnom redu je i usvajanje zaključka Vlade Republike Srbije kojim se akcije koje su do sada bile u državnom vlasništvu u akcionarskom društvu „Centroistok“ Bor bez naknade prenose na opštinu Bor. Ukoliko bude usvojen na sednici Skupštine opštine Bor, ovaj zaključak će značiti da lokalna samouprava postaje većinski vlasnik od 80 akcija „Centroistoka“. Ipak, prenošenje akcija još uvek ne znači i vlasništvo lokalne samouprave nad imovinom ovog preduzeća, ali se očekuje da se i taj proces završi u narednih godinu dana
Na dnevnom redu su i program korišćenja sredstava iz Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine i kontrolu kvaliteta vazduha na teritoriji opštine Bor za 2018. godinu i operativni plan odbrane od poplava voda drugog reda.
Odbornici će odlučivati i o predlogu o razrešenju dosadašnjeg v.d. direktora Turističke organizacije Bor Mirjane Marić, koja je podnela ostavku. Za ovu funkciju predložena je Maja Bakoč.
Na dnevnom redu je i predlog rešenja o postavljenju Opštinskog pravobranioca opštine Bor i razrešenja dosadašnjeg Opštinskog javnog pravobranioca Bose Janaćković, kojoj je istekao mandat. Za ovu funkciju predložena je Milena Strojić.
Pred odbornicima će se naći i predlozi programa rada Turističke organizacije, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, Narodne biblioteke, Centra za kulturu, Muzeja rudarstva i metalurgije, Sportskog centra i predškolske ustanove za decu „Bambi“, kao i izmena programa poslovanja Javnog preduzeća za stambene usluge Bor.
Radio i Televizija Bor direktno će prenositi drugu sednicu Skupštine opštine Bor.

 

Autor: Televizija Bor

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.