Sednica saveta za finansije, društvene delatnosti, komunalno – stambene delatnosti i zaštitu životne sredine

0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second

Četvrta sednica saveta za finansije, društvene delatnosti, komunalno – stambene delatnosti i zaštitu životne sredine, održana je u sali Opštine Bor.

Dnevni red obuhvatao je izveštaj o izvršenju budžeta opštine Bora za period od januara do 30. juna 2010. godine, kao prvu tačku. Druga tačka odnosila se na predlog Odluke o izmenama Odluke o kriterijumima i merilima za utvrđivanje zakupnine i naknade za uređivanje građevinskog zemljišta i određivanje naknade u postupcima legalizacije. Kao treća tačka dnevnog reda bio je predlog Zakona o zaključivanju II. Aneksa ugovora o delu sa likvidacionim upravnikom ustanove “ Centar za kulturu opštine Bor“, dok je četvrta tačka  obuhvatala Predlog Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Opštine Bor za 2010. godinu.

Razlozi za donošenje predloga  Odluke  u dnevnom redu pod tačkom dva imale su za cilj da investitori prilikom plaćanja građevinskog zemljišta budu dovedeni u ravnopravni položaj, bez obzira na kvadraturu objekta. Načelnica finansija , Ljubinka Jelić, objasnila je prisutnima da izjednačavanjem prava investitora za unapređenje građevinskog zemljišta, bez obzira da li se radi o prostoru do 100 m kvadratna ili više, ispravka dosadašnje neavnopravnosti , ne iziskuje dodatna sredstva iz budžeta Opštine Bor. Većinom , predlog je usvojen.

Za ekološki fond u prethodnoj godini budžetom je izdvojeno 8 800 000,00 dinara predviđenih za zaštitu životne sredine. Od predviđenog iznosa utrošeno je 6 192 293,19 dinara, pa je samim tim za ovu godinu preneto 23,49 odsto ili 1 454 695,00 koje će biti utrošene na programe projekta praćenja monitoringa stanja životne sredine, aktivnosti na zaštiti i razvoju prirodnih dobara i javnih zelenih površina kao i za edukaciju stanovništva i dece pripremnog predškolskog uzrasta o o značaju sakupljanja i reciklaži otpada.

Sve tačke dnevnog reda su usvojene glasanjem većine prisutnih, pa samim tim i izveštaj budžeta za prethodni šestomesečni period. Po prikazanom izveštaju, 1. januara 2010. godine, na opštinskom računu nalazilo se 4 163 898,77 dinara zajedno sa prenetim sredstvima iz 2009. godine. Na dan 30. juna 2010, na istom računu nalazi se 21 164 517,00 dinara što ne predstavlja stvarno stanje opštinskog računa. U međuvremenu dolazilo je do blokade računa od strane banke Inteze po osnovu prinudne naplate za ne izmirene obaveze rate kredita JKP „Toplane“, kao i preduzeća “ Bortravel“.

Po usvajanju izveštaja o budžetu, Dragan Žikić, član Privremenog organa koji je predsedavao sednico, istu je i zaključio.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.