Održana 10 senica Privremnog organa opštine Bor

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

U Opštini Bor održana je danas 10. sednica Privremenog organa opštine Bor uz prisustvoi svih članova. Sednicom je predsedavao dr Žika Golubović predsednik Privremenog organa. Dnevni red sadržao je 31. tačku dok je naknadnim glasanjem prispojena i tačka 32. a koja je odnosila na poljoprivredu.

Dnevni red obuhvatao je objedinjene tačke sa dva održana  saveta 4. sednice, kao i tački 31. koja je podrazumevala odlučivanje po žalbama.

Član privremenog organa, Branislav Rankić u par navrata zatražio je reč pokušavajući da ukaže na nepravilnosti i radu Privremenog organa. Zamerke su se odnosile na zakašnjenje u podnošenju šestomesečnog izveštaja, kašnjenja u dostavljanju materijala za sednice, neažurnost opštinskog sajta, dok je posebnu primedbu izneo na odluku donešenu još na prvoj sednici zasedanja Privremenog organa. Jedna od tačaka dnevnog reda tada odnosila se na donošenje odluke o trošenju budžetskih rezervi od strane predsednika Privremenoig o9rgana koje ne smeju premašiti iznos od 100 000, oo dinara  bez predhodne konsultacije zasedanje sa ostalim članovima. Po njegovim rečima, u više navrata došlo je do kršenja donete odluke.

Članovi su se saglasili da se objedine tačke od pete pa do tridesete a koje se odnose na razrešenje članova školskih odbora i imenovanja novih. U dve škole došlo je do zamene članova odbora zbog sukoba interesa koji podrazumevaju da roditelji dece koja pohađaju nastavu u školi u kojoj su roditelji u školskom odboru, isti moraju biti zamenjeni.  Zamene su usledile u školi u Brestovcu i muzičkoj školi u Boru.

Sve tačke dnevnog reda usvojene su a zatim je konstatovano da je 10. sednica Privremenog organa zaključena.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.