Saopštenje PU Bor

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Današnju konferenciju za novinare održala je Tatjana Božilović portparol Policijske uprave u Boru koja je iznela statistički presek rada u proteklom periodu a povodom jučerašnje proslave Dana policije.

Procenat rasvetljenosti krivičnih dela u prvih 4 meseca tekuće godine je veći i iznosi blizu 70%. Efikasnost u rasvetljavanju kr.dela razbojništva iznosi 66%, a kr.dela teške telesne povrede rasvetljena su 100%.

Borba protiv narkomanije je jedan od težišnih zadataka  PU Bor. Tokom 2009.g. na suzbijanju organizovanog kriminaliteta lišena je slobode jedna grupa koja je rasturala narkotike na području Bora i Zaječara, a tokom 4 meseca tekuće godine realizovano je 20 zaplena, što je rezultiralo pronalaženjem i oduzimanjem određene količine opojnih droga. U oblasti privrednog kriminaliteta od početka godine otkriveno je za 26% više krivičnih dela, od čega najviše zloupotreba službenog položaja.
Nagradu na nivou PU Bor dobio je na centralnoj svečanosti u Beogradu školski policajac Bane Jovanović. Akcijom „Školski policajac“ obuhvaćeno je i pokriveno 5 osnovnih i 7 srednjih škola.

U oblasti bezbednosti saobraćaja u prvih 4 meseca tekuće godine smanjen je broj registrovanih saobraćajnih nezgoda za 24% a broj nastradalih lica manji je za preko 40%.

Pripadnici Policijske uprave u Boru su svoj dan proslavili radno i skromno. U utorak 25. maja najbolji će na svečanosti sa početkom u 12:30 dobiti zaslužena priznanja i odlikovanja, a novi pripadnici opertivnih jedinica PU Bor će položiti svečanu zaketvu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.