RTB Bor osavremenjuje proizvodnju

0 0
Read Time:51 Second

topionicabor

Izvor: RTV

BOR – U Rudarsko-topioničarskom basenu Bor danas će u rad biti pušteni transportni sistem TS-2 i zatvoreni ciklus drobljenja rude, u koje uloženo 456.000 evra, u prisustvu ministra rudarstva i energetike Petra Škundrića.

Aktiviranje tih delova tehnološkog procesa doprineće boljem iskorišćenju tehnoloških perfomansi opreme i postrojenja, kao i maksimalnom korišćenju raspoloživog vremena za čist proizvodni rad.

To će istovremeno poboljšati i održavanje opreme i ukupne efekate u proizvodnji i preradi rude.

Aktiviranje transportnog sistema smanjiće troškove, preko smanjenja transportne dužine za 2,6 kilometara, odnosno umanjiće se troškovi transporta rude, sa 68,15 odsto na 41,53 odsto, u ukupnoj stukturi troškova Površinskog kopa.

Aktivirani zatvoreni ciklus u procesu usitnjavanja rude, pokazao se kao bitan deo procesa, koji obezbeđuje optimalan granulomegrijski sastav za dalji proces mlevenja. Istovremeno, niža je specifična potrošnja energije za 3,2 kilovat-sata po toni čelika za 0,2 kg po toni prerađene rude.

Dosadašnji probni rad postrojenja omogućio je u najskupljoj operaciji prerade – usitnjavanje, smanjenje troškova sa 63 na 51 odsto.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.