Radikali predali vlast

0 0
Read Time:3 Minute, 21 Second

BOR – Od danas gradjani i privrednici mogu da se obrate mojim bivšim koalicionim partnerima iz SPS-a, koalicije “Za Bor – Boško Ničić”i DSS, odnosno njihovim liderima Draganu Žikiću, Bošku Ničiću i Radu Milovanoviću, jer mene i moju stranku sa najviše, l3 odbornika, više ne interesuju zbivanja u ovoj opštini, niti bilo koji drugi poslovi sem stroge zakonske nadležnosti. Oni su pogazali dogovor i reč sa poslednjeg zajedničkog sastanka i sada neka organizuju vlast kako smatraju da je najbolje. Jedino bih zamolio da ne čekaju i da najhitnije zvanično dostave potpise l2 odbornika i zatraže moju smenu kako bi se što pre zakazala sednica SO i izabralo novo rukovodstvo. Svaki sat zakašnjenja skupo staje opštinu i zato ne sme da se odugovlači i predugo raspravlja o raspodeli vlasti na nove koalicione partnere. Oni to mogu da završe za dva sata. Ovako se novinarima obratio Branislav Rankić, predsednik Opštine Bor posebno naglašavajući da je on lično, a i SRS, na dobitku, jer “nova koalicija neće dugo trajati”. Za to vreme radikali će se pripremiti za nove lokalne izbore i osvojiti više od polvine mandata, što će im omogućiti nesmetano vršenje vlasti bez ucenjivanja i podmetanja.

Rankić je objasnio kako mu je tek sad jasno da su socijalisti i Ničićevi dobili zadatak da sruše radikalksku vlast u Boru, ali da čelniuci tih partija nisu imali snage i hrabrosti da otvoreno o tome govore. Pribegli su,  podsetio je predsednik Opštine, čudnim i grubim metodama, pa i nečasnim radnjama o kojima je javno neprimerno pričati.

– Sa Žikićem, mojim zamenikom u Opštini i prvim saradnikom, kao i sa Boškom Ničićem i Radom Milovanovićem više neću razgovarati ni o fudbalu. Oni su jedno govorili, a drugo radili. Želim im uspeh u novoj koaliciji. Žikić me je zvao da o tome razgovaramo, ali je sve kasno. Vrujem da će se” braća” brzo posvadjati, jer apetiti i DS-a i Vlaške demokratske stranke Srbije, pa i socijalista i Ničićeve koalicije nisu mali. Koliko su sposobni da vode Opštinu čija samo javna preduzeća duguju koliko iznosi i ceo lokalni budžet, ostaje da se vidi. Oni nemaju ni odgovarajuću ličnost za predsednika Opštine, a tek da ne spominjemo direktore i ostale važme kadrove – naglašava još uvek aktuelni čelnik borske opštine.

Iz suprotnog tabora još nema zvaničnih reagovanja. Predstavnici nove koalcije u kojoj će glavnu reč imati DS sa ll odbornika ( svi ostali imaju po tri, a DSS dva odbornička mesta)u stalnom su „zasedanju“, a  li još nema zvaničnog zahteva za smenu predsednika Opštine i predsednika SO. Očekuje se da se danas ( četvrtak) oglase i saopšte predloge svojih kadrovskih rešenja. Nezvanično se saznaje da je najviše zapelo oko predsedničke fotelje. Lider DS-a Srdjan Marjanović je slovio za tu funkciju, ali se, izgleda, predomislio i otišao na godišnji odmor. Njegov predlog da na to mesto dodje dr Goran Golubović ne „drži vodu“, jer se protiv doktora vode istražni postupci. U opciji je i bivša predsednica SO Nevenka Mirošević koja je u okrilju DSS-a. Nikome se ne „ grize jabuka“ u već pregrejanoj atmosferi i nesigurnom održavanju vlasti u kojoj će radikali biti uzuzetno jaka opozicija. Opština je u nagomilenim nedaćama, ne zbog lošeg rada Branislava Rankića i poteza njegovih ljudi na odgovornim dužnostima, nego što su protekle dve godine , u nedostatku skupštinske većine, glavne poluge vlasti držali politikanti iz senke. Moguće je da se oni ponovo pojave, a   to će samo produbiti krizu, jer će, veruje se,  preovladatim isključivo lični interesi.

Novinari pred štrajkom

U JP „Štampa,radio i film“ već mesec dana nisu primili platu. Zarada kasni za jun i to je bio razlog da se najavi štrajk upozorenja. Branislav Rankić, u svojstvu aktuelnog predsednika Opštine, poručio je da plate ne kasne zbog svadje izmedju njega i novog rukovodstva te kuće, nego je u pitanju poštovanje zakonskih normi. Da je, podsetio je on, blagovremeno usvojen rebalans buidžeta , novac bi „legao“ i još nekim korisnicima opštinskih para. Opstrukcija odluka Opštinskog veća, pokazalo se, bila je namerna i bespotrebna. Ipak, cela junska plata novinarima biće isplaćena do l5. avgusta.

B.F. / TK INFO

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.