Radikali ponovo na vlasti?

0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

sobor8209

Bor, 15.06.2009. Autor D.P.

Na pomolu nove koalicije u SO Bor

Lokalni parlament u Boru nije imao većinu za razrešenje dva člana Opštinskog veća iz Pokreta  zaječarskog gradonačelnika Boška Ničića “Živim za Krajinu”, ali su zato najavljene nove političke koalicije na čelu sa radikalima. Bilo je očigledno da su protiv smene Ničićevih ljudi odbornici DS-a, a da su  izostali radikali sa najviše,13 mesta u Skupštini, kao i socijalisti, što  se pokazalo dovoljnim da se inicijativa o “čišćenju sopstvenih redova” ne prihvati.

Završni račun budžeta  za 2008. godinu usvojen je bez veće polemike. Najzad, odbornicima je saopšteno da je  stvorena nova odbornička grupa od  tri odbornika Vlaške demokratske stranke Srbije (VDSS) i dva “mandatara” iz DSS-a. Oni bi, u slučaju da se priključe SRS, mogli da “izguraju” skupštinsku većinu od 18 odbornika koji bi, uz eventualnu podršku Ničićevih “parlamentaraca,” obezbedili 21 mesto.

S obzirom da je dr Predrag Balašević, šef  Odborničke grupe VDSS-a, još u početku sednice, najavio da izlazi iz koalicije sa DS i SPS, aposlutno je jasno da se stvara nova poluga vlasti. Uz to,  Branislav Rankić, šef Odborničke grupe SRS zatražio je da se najhitnije sazove nova sednica SO na kojoj bi se  razmatralo poverenje aktuelnom predsedniku opštine Srđanu Marjanoviću (DS) i Opštinskom veću, sve je izvesnije da će  brzo doći do promene lokalne vlasti.
Koalicija DS, SPS, DSS, VDSS i Pokret “Živim za Krajinu” preuzela je vlast septembra prošle godine, ali je u međuvremenu došlo do nesuglasica i javnih prozivki o  nenamenskom trošenju budžetskih para. Štaviše, Pokret “Živim za Krajinu” nedavno je napustio koalicione partnere. I VDSS je jedno vreme bio izvanh koalcionog “stroja”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.