Produžena grejna sezona u Boru

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Iako je grejna sezona zvanično završena 15. aprila JKP „Toplana Bor“ još uvek isporučuje toplotnu energiju i zagreva domaćinstva i poslovne prostore. U slučaju da spoljna temperatura ne prelazi 5 stepeni, toplotnu energiju isporučuju dva kotla od ranih jutarnjih do večernjih sati. Grad će zagrevati jedan kotao ako je temperatura veća od 5 stepeni.

Borska Toplana ima obavezu isporuke toplotne energije korisnicima van grejne sezone, kada spoljna temperatura ne prelazi iznad 12 stepeni tri dana zaredom. Ove godine preporuka je i Vlade Republike Srbije je da se grejna sezona usled nastalih vremenskih neprilika produži do 3. maja.

JKP „Toplana“ Bor je jedina toplana u Srbiji koja je u toku grejne sezone vršila isporuku toplotne energije 24 sata neprekidno. Cela grejna sezona bila je stabilna i toplotna energija se isporučivala korisnicima bez većih kvarova na toplovodnom sistemu i kotlovima.

Borska Toplana nastavlja sa isporukom toplotne energije nakon zvanično završene grejne sezone,15 aprila

Protekla zima je bila izuzetno hladna tako da je potrošnja uglja bila veća za 14 odsto od planirane. Ukupno je do sada utrošeno 50.300 tona ovog energenta.

Ova zima  je bila sa najvećim brojem ledenih dana u poslednjih 50 godina. Grejali smo 35 dana neprekidno 24 sata, 21 dan sa oba kotla. Odmah po završetku grejne sezone u maju počeće remont  kompletnog postrojenjaNastavićemo zamenu ventila  i postavljanje novih kako bi „zonirali“ grad što će nam omogućiti izolovanje dela u kojem je kvar. Naravno, remontovaćemo i ostala postrojenja kao i svake godine“ rekao je Zoran Marković, direktor Toplane u Boru, po završetku grjene sezone za Televiziju Bor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.