Primerene restrikcije

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Autor: J. B. K./Danas
Majdanpek – Ako se zna da je prva verzija budžeta za iducu godinu, radena prema željama korisnika, premašila 500 miliona dinara, a da je nacrt budžeta o kome su najpre raspravljali clanovi Opštinskog veca, uraden na 330 miliona dinara, dvosatna rasprava koja se vodila na zasedanju lokalnog parlamenta u Majdanpeku bila je ocekivana.

Odbornici Srpske radikalne stranke su kao osnovnu primedbu zbog koje nece glasati za predloženi budžet, rekli da je on morao biti „mnogo pravedniji prema mesnim zajednicama’’, odbornik SPO ocenio je da je predlog budžeta nepotpun i nedovoljno obraden, a Mirko Milanoviciz DSS je rekao da ce ova odbornicka grupa glasati za predlog budžeta jer privremeno finansiranje, ukoliko budžet ne bude bio usvojen, može doneti brojne probleme koji u ovom trenutku majdanpeckoj opštini nisu potrebni.

– Budžet za narednu godinu je restriktivan koliko god je mogao da bude. Planiran je na 330 miliona dinara i ovo je objektivno stanje uskladeno sa situacijom koja nas ceka.Veoma odgovorno smo radili na predlogu budžeta i znam da bi bilo najbolje kada bi ovaj budžet bio dve milijarde dinara, mada mi se cini da bi onda bilo primedbi na njega – naglasio je tokom rasprave predsednik opštine Majdanpek Dragan Popovic, podsecajuci da je budžet za 2009. godinu za 31 procenat manji od ovogodišnjeg, kao i da odslikava trenutnu ekonomsku situaciju i mogucnosti poreskih obveznika.

Od 27 prisutnih odbornika, opštinska skupština Majdanpek inace broji 31 odbornika, za predlog budžeta glasalo je 20, dva su bila uzdržana, a protiv je bilo pet odbornika. Na ovoj sednici je inace prihvacen zahtev komunalnih preduzeca iz Majdanpeka i Donjeg Milanovca za povecanje cena komunalnih usluga za 9,5 odsto, prihvacena neopoziva ostavka Miroslava Petrovica iz Ujedinjenih Vlaha Srbije na mesto odbornika, koje ce ubuduce u SO Majdanpek predstavljati Slobodan Milosavljevicsa liste UVS. Duško Bankovicje na svoj zahtev razrešen funkcije direktora JKP „Komunalac’’ Majdanpek, a za v.d. direktora ovog preduzeca odbornici su imenovali Enesa Šivšica.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.