Pretnja ubistvom

0 0
Read Time:1 Minute, 52 Second

IZVOR V:Novosti 01.02.2009.

BOR – Blagoje Spaskovski, v.d. generalnog direktora Rudarsko-topioničarskog basena „Bor“, podneo je policiji predstavku protiv Dragana Bojovića, svog zamenika za rudarstvo, jer je ovaj, navodno, pretio da će ga ubiti.

– Bio sam zgranut kada sam iz policije dobio poziv da dođem i dam izjavu jer je generalni direktor RTB protiv mene podneo predstavku u kojoj se navodi da sam mu pretio smrću – kazao nam je Bojović. – Naravno da to nije istina, niti mi je ikada na pamet palo da tako nešto učinim.
Spaskovski i Bojović, koji je još zvanično i direktor Rudnika bakra „Bor“, ušli su u sukob kada je prvi čovek RTB izjavio da su radovi na sanaciji brane jalovišta rudnika „Veliki Krivelj“, za koji je utrošeno oko dva miliona evra iz Nacionalnog investicionog plana, urađeni potpuno neprofesionalno.
– Umesto da se problem reši, on je postao još veći – ocenio je tada Spaskovski. – O tome najbolje svedoči podatak da je otpadna rudnička voda došla, maltene, do ivice brane, zbog čega smo morali većinu radova da uradimo ponovo.
Međutim, Bojović je uzvratio tvrdnjom da su svi radovi na sanaciji kriveljskog jalovišta, koje je Ministarstvo zaštite životne sredine navelo kao najveći ekološki problem u Srbiji, u šta je uloženo dva miliona evra iz NIP, obavljeni potpuno profesionalno, što je potvrdilo i Ministarstvo rudarstva.
– Spaskovski me je optužio i da je mehanzacija, plaćena oko pet miliona evra, kupljena za potrebe RBB, loše izabrana – ističe Bojović. – A činjenica je da bi bez te opreme rudnik prestao da radi. Sve je kulminiralo kada me je, pre izvesnog vremena, generalni direktor RTB pozvao telefonom i kazao mi da dođem po otkaz. Kada sam odbio da to činim, uskoro mi je stigla i predstavka po kojoj, navodno, hoću i da ga ubijem.
– Povodom predstavke koju je protiv mene podneo generalni direktor RTB, posle izjave date SUP, policija je pretresla moje vozilo u potrazi za oružjem, koje nisu pronašli – kazao nam je Ćirić. – Međutim, reč je o notornim neistinama, zbog čega razmišljam o podnošenju kontratužbe sa višemilionskim zahtevom za isplatu štete.

BEZ KOMENTARA
Spaskovski nije želeo da komentariše predstavke koje je podneo protiv Bojovića i Ćirića. Po njegovim rečima, on je uradio ono što je smatrao da treba, i da su sad na potezu istražni organi.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.