Pregovori od Božića

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

REGOVORI o prodaji imovine Rudarsko-topioničarskog basena „Bor“ i prenosu eksploatacionih prava sa austrijskom kompanijom „A-tek“, umesto, kako je najavljivano, u decembru, startovaće tek nakon novogodišnjih i božićnih praznika, saznaju „Novosti“.
Lj. T., 9. decembar 2007 / Vecernje novosti

Naime, iako je tenderska komisija jednoglasno za prvorangiranog ponuđača izabrala austrijsku kompaniju, još nije formiran „pregovarački tim“, koji će sa menadžmentom „A-teka“ otpočeti razgovore, koji bi trebalo da rezultiraju potpisivanjem kupoprodajnog ugovora. Tako će, ukoliko sve bude išlo po planu, RTB novog vlasnika dobiti tokom marta naredne godine.
U međuvremenu, za probleme se i ovog puta pobrinuo Branislav Rankić (SRS), predsednik opštine Bor, koji je najavio da će lokalna samouprava od države tražiti pet odsto od 466 miliona dolara, koliko je „A-tek“ ponudio za imovinu RTB. U protivnom, on je zapretio da će organizovati ulične proteste i sprečiti novog vlasnika da uđe u posed borske kompanije.- Trudiću se da oborim i ovaj tender, mada sam, kao član tenderske komisije, glasao za „A-tek“, jer su dali bolju ponudu od ruskog „Baznog elementa“ – podvukao je Rankić. – Ruskog biznismena Olega Deripasku mogli smo, nakon otvaranja ponuda, odmah da eliminišemo iz dalje trke za RTB, jer je njegovom „Baznom elementu“ falila tehnička dokumentacija, ali smo procenili da bi bilo korektno da im pružimo još jednu šansu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.