OŠSO „Vidovdan“ u projektu „Digitalna škola“

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić je juče u školi „Vidovdan“ za osnovno i srednje obrazovanje (ŠOSO) „Vidovdan“ koja se bavi vaspitanjem i obrazovanjem dece ometenih u učenju i razvoju otvorila prvi Digitalni kabinet i okviru projekta „Digitalna škola“.  Na teritoriji grada Bora ovo je prva škola koja je opremljena opremom iz ovog projekta.

ŠOSO „Vidivdan“ je tako 15 škola u Srbiji koja je dobila opremu iz ovog programa Vlade Republike Srbije, i čini je 11 kompjutera sa pratećom opremom. U Boru će još desetak osnovnih škola dobiti računarske kabinete, sa ukupno 230 računara, sedam projektora i lap-topova. Montaža opreme u Boru u ostalim školama biće obavljena od 23 februara do 23 marta 2011.

Ministarka Matić  naglasila je da  je pitanju je više od 2.900 osnovnih škola u Srbiji koje će biti opremljene računarskim kabinetima. Vrednost projekta je veća je od 12 miliona evra i to je jedan od najvećih projekata ove vrste u Svetu kojim je predviđeno opremanje osnovnih škola potrebnom računarskom opremom.

Posle zvanične posete ŠOSO „Vidovdn“ ministarka je sa svojim saradnicima susrela sa borskim korisnicima interneta na #TweetUpBor u restoranu „Brest“ gde su razmenjene voma korisne ideje i predlozi. Ministarstvo će podržati neke od ideja i kako je obećala ministarka Matić, susreta sa borskim blogerima i tviterašima će biti i u narednom periodu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “OŠSO „Vidovdan“ u projektu „Digitalna škola“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.