Osnivači, gde ste?

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Bor, 10.03.2009.

U Boru je danas održan sastanak predstavnika sindikata javnih preduzeća Borskog okruga. Prisustvovali su direktori tih preduzeća ali ni jedan predstavnik lokalnih samouprava se nije odzvao pozivu.  Goste je udostojio samo predsednik Skupštine Opštine Bor dr Predrag Balašević.  To je i bio glavni problem. Kako smo čuli iz rasprave, sindikalci su napomenuli da im ne trebaju sastanci nego konkretni rezultati. Pozvali su lokalne samouprave da , ako treba i maratonski zasedaju dok se problemi jednom i konačno ne reše. Sindikalci su više puta u toku protekla tri – četiri meseca pokazivali dobru volju da se sve reši. Krajnje je vreme za konkretne akcije i brzo rešavanje  problema. Ovako, večitim sastančenjem ništa se ne rešava a agonija se samo produžava. Direktori javnih preduzeća dolaze u veoma neprijatne i nezahvlane situacije, a osnivači upravo tih preduzeća, izgleda da ne haju mnogo za apele sindikalaca, koji takođe nisu u zavidnom položaju.

Konkretno, danas je trebalo da se usvoje zaključci sa predhodnog sastanka, a koji su trebali biti prosleđeni nadležnom ministarstvu, jer se od njih traži hitan prijem i sastanak upravo zbog specifičnosti problema koji muče Borski okrug.  Svoj poptis na zaključke, pored predstvanika sindikata trebali su da stave i predsednici opština Bor, Negotin, Majdanpek i Kladovo.

Dok ovo javljamo sastanak još traje i dajemo sebi za pravo da objavimo ovu vest, jer se još niko od predsednika navedenih opština, nije pojavio. I ako se pojave, glavni problem, koji dugo muči sindikate i javna preduzeća, ostaje i treba o tome pričati javno i otvoreno.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.