OD PONEDELJKA KAMPANJA O NAČINU ISPLATE 100 EVRA…

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je pomoć države od 100 evra svakom punoletnom građaninu „doza optimizma“ koja se daje narodu i najavio da od ponedeljka kreće kampanja kojom će biti objašnjen način prijavljivanja za uplatu.

IZVOR: 021 Autor: Pink, 021

Mali je za Pink rekao da će prijavljivanje onih koji žele tu pomoć početi od 15. maja, preko portala na sajtu Trezora Ministarstva finansija ili telefonom, preko kol-centra. 

Foto: Gints Ivuskans / Alamy / Alamy / Profimedia
Foto: Gints Ivuskans, Profimedia

Punoletni državljani će od 15. maja do 5. juna moći da se prijave za isplatu novčane pomoći i to isključivo na sledeći način: elektronskim putem, tačnije preko portala Uprave za trezor, ili na broj telefona koji tek treba da bude objavljen.  

Pri prijavi građani će davati sledeće podatke: broj lične karte i matični broj, kao i ime banke u kojoj već imaju račun, ili u kojoj žele da im se otvori namenski račun.

Ministar Mali je ranije posebno napomenuo da se neće davati ime i prezime. Nakon što se prijave, nadležne institucije će sve obavljati za njih, uključujući i otvaranje namenskog računa.  

Penzioneri i korisnici novčane socijalne pomoći će biti automatski prijavljeni za isplatu novčane pomoći. On je ponovio da će podaci koje građani ostavljaju biti apsolutno zaštićeni i da će se taj privremeni registar, kada se sve završi, biti brisan. Mali je, komentarišući zamerke koje su upućivane na odluku da se dodeli 100 evra, istakao da od kritičara nije čuo nijedan argument kojim bi potkrepili svoje tvrdnje.

80%
Awesome
  • Design
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.