Kampanja – šta je to?

0 0
Read Time:2 Minute, 35 Second

izbori

Možda sve o čemu pišemo nekom i nije važno, ali, Bor Grad INFO, iako po mišljenju nekih specijalnih poznavaoca komunikacija, novinarstva, interneta ali i društvenih mreža, više liči na satiričnu i sasvim nebitnu web-destinaciju, postoji i radi već skoro devet godina i obaveštava o dešavanjima u našem gradu. Taj prefiks „satiričan“ je zaista simpatičan za sve što možete ovde pročitati i naći, a samo video zapisa iz bezmalo desetogodišnjeg rada je preko dve stotine.

Ciljna grupa, pored građana Bora, svakako, jesu i  naši ljudi u dijaspori, koji, dokazano po statistikama, ovo web-mesto rado posećuju, znajući da se ne bavimo senzacionalizmom, da nikada ne favorizujemo ( izuzev u sponzorskim tekstovima i na za to predviđen način i prostor) nikoga, bilo da je tematika privredna, ekonomska, dnevno-aktuelna (društvena) ili ona, po svemu sudeći najpopularnija – politička. Trudili smo se da izbegnemo tematiku sa predznakom rekla-kazala, brutalne scene i vesti u kojima se unesrećeni i razočarani ali i oni koji nisu sami sa sobom, ubijaju, kleveću i prepričavaju osuđujući, i komentarišući na najbanalniji način. To vreme, jedan ili tri administratora sa četiri- pet „nepoznatih“ (fake) naloga ili komentatora je prošlo i svima je jasno kako su funkcionisali takvi blogovi, sajtovi, forumi i.t.d.

Želim/o  ovim tekstom da pozovemo sve koji se bave politikom, naročito onima koji „rade“ političke kampanje, da smo tu za sve njih, kao i za građane Bora, jer logično, svi učesnici predstojećih izbora nameravaju da rade za bolje građana našeg grada, a skromnog smo mišljenja da smo sasvim dovoljno čitani i uvažavani, pogotovo u poslednjih dve- tri godine uz intezivnije korišćenje društvenih mreža. Fejsbuk profil, kao i naš tviter nalog uvek su među najaktuelnijim i u to se lako možete uveriti.

Podsećamo još jednom da je kampanja, aktivnost koja nema svoj početak i kraj. Samim tim ona ne počinje i ne završava se, i to svakako treba znati, jer primećujemo da se po starom dobrom običaju najavljuje, pokreće, zaustavlja a sve to je po našem skromnom mišljenju neozbiljno i neodgovorno. Kampanja je konstanta i sprovodi se nizom onfline i online aktivnosti iz dana u dan 24/7/365, iz godine u godinu, ne podrazumeva „radno vreme“  i u našim sadržajima nećete naći izveštaje samo stranaka koje nisu želele da njihove aktivnosti budu objavljene na nekom od naših web- kanala, a ima i onih (mislimo pri tom na političke organizacije) koji nisu održavale čak ni Konf. za novinare ili ako i  jesu, nisu nas o tome obaveštavali. Možda je to naš propust, … njihov, ali možda je i razlog u tome što mi u procesu plasmana informacija ne „štelujemo“ istinu, ne prepravljamo izrečeno i ne hvalimo ili kudimo po porudžbini. Poštujemo u potpunosti izvor, neretko moramo da proveravamo i mišljenje ostalih ali u svakom slučaju, radimo pošteno, …. kratko, jasno i što je najvažnije brzo i razumljivo svima.

U svakom slučaju, bez mnogo okolišanja očekujemo da se oglasite …

Dobro nam došli, uz želju da će nam najzad posle ovih izbora svima biti bolje – ali stvarno.

Tekst priredio urednik bloga (učesnik, na ovaj ili onaj način, svih političkih kampanja od prvih višestranačkih izbora Srbiji)

Foto: http://eizbori.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.