Obezbeđene protivgradne rakete

Opština Bor je za potrebe Radarskog centra Crni Vrh obezbedila 57 protivgradnih raketa, vrednosti blizu dva miliona dinara. Rakete će biti ravnomeno raspoređene svim lansirnim stanicama u borskoj opštini, uglavnom, za početak naredne sezone.

Cilj nam je da zaštitimo, pre svega, građanstvo, ali i poljoprivredu, jer grad zaista nanosi velike štete. Lani je opština Bor je nabavila 37, ove godine 20 raketa više, a trend povećanja ćemo nastaviti“, rekao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

Opština Bor u narednom periodu planira takođe da iz budžeta izdvoji finansijska sredstva i za strelce čiji rad finansira republika. Posredstvom resornog ministarstva pokušava da pronađe model i pomogne u finansiranju strelaca.

Sa opštinama iz Borskog okruga tražimo modele i mislim da ćemo pronaći neko rešenje i naše strelce na adekvatan način isplatiti“, dodao je Milikić.

Pomoć lokalne samouprave Bor je od izuzetnog značaja za Radarski centar Crni Vrh, tim pre jer je jedina na ovom području obezbedila dodatni kontigent.

„Zahvaljujući ovim raketama stanje na terenu je poboljšano i lansirne stanice koje pripadaju borskoj opštini imaće znatno veći broj raketa od ostalih gradova“, rekla je Milena Nastić, šef Radarskog centra Crni Vrh.

Od početka ovogodišnje sezone, lansirne stanice, na području koje pokriva Radarski centar Crni Vrh, dejstvovale su 13 dana, a samo u borskoj opštini osam.

„Šteta na usevima zabeležena je na svega desetak ari, iako je bilo grada i sugradice“, dodala je Milena Nastić.

Lansirne stanice sada na području Borskog i zaječarskog okruga imaju u proseku po četiri rakete, što bi trebalo da bude dovoljno do kraja sezone zaštite od grada, 15. oktobra.

Izvor: Televizija Bor

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.