Novi nastavni program

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

skola0806

Autor: Jovanka Ganić

U Boru će se od 1. septembra 2009. Godine pripremni predškolski program sprovesti u osnovnim školama Vuk Karadžić, Branko Radičević i 3. Oktobar sa ciljem da se budući đaci prvaci što brže adaptiraju na nastavni program prvog razreda i samu školsku atmosferu. Predškolska deca već imaju svoj program nastave koji je prilagođen nastavku njihovog školovanja od prvog do osmog razreda.

Prema izjavi direktora škole Vuk Karadžić Gorana Marinovića očekuje se uspešno sprovođenje ovog nastavnog programa.
Ono na šta upozorava direktor Marinović je nošenje i korišćenje mobilnih telefona u školama i za vreme nastave pa je ovo i svojevrstan apel i roditeljima i učenicima da se ne oglušuju o uredbu koju ima svaka škola o zabrani nošenja i korišćenja mobilnih telefona u školama. U nadležnost nastavnika ne spada čuvanje mobilnih telefona đaka i to je sopstvena odgovornost đaka kao što je i nošenje ključa od stana.
Ono što privlači pažnju je da su deca sa korišćenjem mobilnih telefona dosta izgubili svoj rečnik, koriste se skraćenice, sve manje čitaju a primetno je bilo na prijemnim ispitima da su učili „fotografski“ a ne sa razumavanjem pa su problemi nastali u srednjoj školi gde su nastavni programi sve teži i zahtevniji.
Prosvetni radnici se ipak nadaju da će ovaj apel imati odaziv prvenstveno kod roditelja đaka.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.