Novac do 4. aprila

0 0
Read Time:53 Second
D. I. K., 25.02.2008  Večernje novosti
AKO austrijski „A-tek“ uplati 150 miliona dolara do petka, ostatak novca za kupovinu RTB „Bor“ (do iznosa ugovorene cene od 466 miliona dolara) može da uplati sve do 4. aprila ove godine.

Ovako je u ponedeljak odlučila Agencija za privatizaciju, kojoj je austrijska kompanija uputila zahtev za produženje roka upravo do pomenutog datuma.
Ukoliko, pak, kompanija „A-tek“ do 29. februara ne uplati iznos od 150 miliona dolara, cela suma dospeva na naplatu već 14. marta.
– Dostavljanje garancije za dobro izvršenje posla u iznosu od 60 miliona dolara je jedan od preduslova za zatvaranje transakcije, odnosno stupanje kupca u posed imovine, pri čemu, u skladu sa ugovorom, ova garancija može biti dostavljena u bilo kom trenutku pre zatvaranja transakcije – istakli su u ponedeljak u Agenciji za privatizaciju. – Prilikom podnošenja ponude kupac je dostavio licitacionu bankarsku garanciju u iznosu od 10 miliona američkih dolara, kako je i propisano uslovima iz tendera.

Kupoprodajni ugovor za rudarsko-topioničarski basen „Bor“ predstavnici države Srbije i austrijskog konzorcijuma potpisali su 7. februara.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.