Nova otpustanja u javnom sektoru

Broj maksimalno zaposlenih u javnom sektoru u Boru veci je od predvidjenog broja za 108 radnika. 
Prema usvojenom predlogu odluke, u većini javnih preduzeća i ustanova očekuje se smanjenje broja radnika za 10 odsto, je u ustanovi Sportski centar i u Javnom preduzeću za stambene usluge taj procenat iznosi oko 20 odsto.
U Ustanovi za decu „Bambi“ nije predviđeno smanjenje broja zaposlenih.
Prijavljivanje zaposlenih za dobrovoljno napuštanje posla je u toku, ali broj zaposlenih koji su se javili nije dovoljan.

Članovi Opštinskog veća usvojili su na svih šesnaest predloga odluka i rešenja koliko je bilo na dnevnom redu odrzane devedesete sednice.

Najvažniji predlog odluke je o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave u Boru, kojim je pojedinačno predviđeno za koliko javna preduzeća i ustanove treba smanje broj zaposlenih, kako bi se ispunile odredbe zakona.

Veliki problem još uvek je način na koji će biti isplaćene otpremnine radnicima, jer javna preduzeća i ustanove nisu u svojim planovima poslovanja predvidela sredstva za ovu namenu.

Na sednici Opštinskog veća u Boru usvojeni su i predlozi odluka o taksi prevozu,  sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i formiranju saveta za razvoj socijalne politike.

Na dnevnom redu naredne sednice Skupštine opštine Bor, naci ce se 14 od ukupno 16  usvojenih predloga odluka.

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.