Nabavka uglja 2009

0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

zoran_jankovic

Juče je Zoran Janković, pomoćnik predsednika opštine i koordinator rada javnih preduzeća održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o ovogodišnjoj nabavci uglja i grejanju.

Janković je počeo svoje izlaganje rekavši da se ugalj obično nabavlja u martu i da za početak grejne sezone na deponiji JP Toplana mora biti uskladišteno barem 15 000 tona uglja što je trećina godišnje uobičajene potrošnje. Zatim se osvrnuo na zakašnjenje u nabavci obrazlažući ga datumom formiranja aktuelne vladajuće koalicije, koji nije po njegovim rečima bio dovoljan da se taj posao kvalitetno i uspešno obavi.

Po imenovanju novog rukovodstva JP Toplana, 06. Novembra, formirana je tročlana komisija koja  se odmah prihvatila posla, a pre 12. novembra  u predviđenom roku su svi ponudjači već dostavili svoje ponude. Istog dana su otvorene ponude i otpočeli pregovori sa ponuđačima, koji su okončani  oko 21:30. Iz ovoga se vidi da se ni jedan jedini dan nije oklevalo i da je komisija radila veoma kvalitetno i brzo.

Posto nije bilo nikakvih prigovora i korekcija već sledećeg dana je urađen stručni izveštaj i naznačena najprihvatljivija ponuda. Najprihvatljiviju ponudu je po izveštaju komisije dostavilo preduzeće „Inex-Morava“ iz Niša koja već dugi niz godina sarađuje sa  RTB Bor i snabdeva  TIR –odnosno energanu.
Komisija je uputila preporuku krajnjem korisniku- (JK Toplana), da u smislu uštede može nabaviti energente i od drugorangiranog preduzeća za određene vrste uglja a direktoru Simiću je komisija uputila dokument sa rezultatima svog rada, čime su se po prvi put u toku ove godine stekli uslovi za nabavku uglja.
Janković je zaključio svoje izlaganje rekavši da se nada da će i direktor Simić isto tako brzo i ekspeditivno sklopiti ugovore sa dobavljačima, a da je komisija svojim angažovanjem i višesatnim pregovorima uspela da obori početnu cenu ponuda za oko 44 miliona dinara.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.