Ministarka Verica Kalanović u RTB Bor

0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Za dva ekološka projekta 80 miliona dinara
Autor: J. B. Krečković, Danas
Bor – Rudarsko-topioničarski basen Bor sada je stabilan i ima dobre razvojne planove, ocenila je ministarka za NIP Verica Kalanović tokom posete borskom Kombinatu bakra, navodeći pri tom da su pozitivne mere, pre svega Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj i Ministarstva za nacionalni investicioni plan, uz sposobno rukovodstvo RTB Bor i uz konstruktivan odnos sindikata, kao i uz pomoć ostalih ministarstava u Vladi Srbije, već dale dobre rezultate.

Ministarka Kalanović je takođe istakla da se rudarska mehanizacija obnavlja zahvaljujući strateškom odnosu, kao i da se povećavaju produktivnost i proizvodnja. – Planovi Basena Bor za obnavljanje opreme i povećanje proizvodnje jesu dobri i dalje će imati podršku vlade i resornih ministarstava, ali se ne sme zaboraviti i zaštita životne i radne sredine – rekla je Kalanovićeva.

– U NIP-u će već u prvoj polovini godine radi zaštite zdravlja ljudi u Boru i okolnim selima biti predviđena sredstva za rešavanje problema prašine sa flotacijskog jalovišta Veliki Krivelj. Planirano je da se jalovina tehnologijom paste odlaže u stari borski površinski kop u narednih desetak godina, do potpunog zapunjavanja. Takođe, iz NIP-a biće obezbeđena sredstva za ispumpavanje kisele vode iz površinskog kopa u Majdanpeku koja će prečišćena oticati u Šašku reku. Ministarstvo ekonomije, uz podršku Ministarstva za NIP, pomoći će i u iznalaženju strateškog partnera za Fabriku odlivaka u Žagubici – rekla je Kalanovićeva, navodeći da će ministarstvo na čijem je čelu za ova dva ekološka projekta obezbediti oko 80 miliona dinara.

Prema rečima Verice Kalanović, koja je najavila još čvršću saradnju sa rukovodstvom RTB Bor radi povećanja proizvodnje bakra, osim borskog Kombinata bakra kao nosioca razvoja, treba razvijati i mala i srednja preduzeća, aktivirati biznis inkubatore u Boru i Majdanpeku, a zapošljavanjem podizati standard i planski razvijati infrastrukturu ne samo u Boru i Majdanpeku nego i u selima.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Ministarka Verica Kalanović u RTB Bor

  1. „Prema rečima Verice Kalanović, koja je najavila još čvršću saradnju sa rukovodstvom RTB Bor radi povećanja proizvodnje bakra, osim borskog Kombinata bakra kao nosioca razvoja, treba razvijati i mala i srednja preduzeća, aktivirati biznis inkubatore u Boru i Majdanpeku, a zapošljavanjem podizati standard i planski razvijati infrastrukturu ne samo u Boru i Majdanpeku nego i u selima.“

    Ovu muziku državni predstavnici iz Beograda sviraju građanima Bora kad god god dođu u Bor, ali građani Bora od te jalove muzike za proteklih desetak godina još nisu videli nikakvu vajdu. Naprotiv, imali smo samo štetu i privatno bogaćenje ovde instaliranih muzičara i gostujućih muzičara iz Beograda. Ta beogradska muzika je načisto upropastila i RTB i naš opštinski budžet.

    Koliko mi je poznato RTB je i za ovu godinu planirao negativno poslovanje, od zapošljavanja verovatno neće biti ništa, daj bože da ne bude novih otpuštanja, a o podizanju standarda i razvoju infrastrukture samo možemo da sanjamo.

    Zato, gospodo beogradski politički muzičari kad ubuduće gostujete u Boru ili promenite muziku ili batalite tu svirku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.