MILE IZ PANČEVA RADNICIMA SBB: AKO INSTALIRATE 5G, ROBIJA

0 0
Read Time:2 Minute, 12 Second

Video koji je ovih dana osvanuo na Jutjubu najbolje ilustruje kako se u Srbiji doživljava 5G mreža. Da nije tužno bilo bi smešno.

Izvor: Nova S

Korisnik Jutjuba Mile M je snimio kako prilazi radnicima SBB-a, pita ih šta rade, i pošto mu odgovore da su iz kablovske, on zaključuje da instaliraju 5G mrežu.

“Da znate – ko god bude instalirao 5G mrežu – doživotna robija”, kaže Mile. Na opasku radnika da su za 5G zaduženi mobilni operateri, on kaže: “Mobilni operateri instaliraju 5G mrežu, kablovska isto ide 5G jel’ tako?”. Ne ide Mile, ne ide…Ali kad mu radnik objasni da je kablovska drugi sistem, on kaže: “Ja znam da lažeš” i onda izjavljuje da je prošle godine odjavio SBB jer je imao uključen 5G.

izvor: Youtube

Kontaktirali smo SBB i zamolili ih za komentar.

“5G mreža je vezana za mobilnu telefoniju, a SBB je nema, niti ima veze sa mobilnim operaterima”, kažu u SBB.

U kompaniji Vip mobile su nam rekli da u Srbiji nije ispunjen ni prvi preduslov za uvođenje 5G mreže.

“U Srbiji nije uvedena 5G mreža, još uvek nije raspisan ni tender za dodatni spektar, što je prvi preduslov za uvođenje 5G mreže. Shodno tome kompanija Vip mobile ne vrši bilo kakve radove vezane za pripremu ili prilagođavanje postojeće mrežne infrastrukture za 5G.”

Svakodnevno osvežene i pojačane teorije zavere o 5G mreži izgleda da ne jenjavaju, već samo dobijaju krila uprkos objašnjenju stručnjaka o tome šta je 5G mreža i da li je štetna.

Irini Reljin, profesorka za telekomunikacije sa ETF-a u penziji koja je i pomoćnica ministra za elektronske komunikacije je za naš portal ponudila objašnjenje o tome zašto teorija o povezanosti 5G i koronavirusa ne piju vodu.

“5G koristi dve kategorije frekvencija – niže i mikrotalasne koje do sada nisu korišćene u telekomunikacijama.

Niže frekvencije imaju veći domet i potrebno je manje baznih stanica nego kod visokih, pa samim tim manje i koštaju.

Da je opasno, ljudi bi već stradali, a ima dosta onih koji na taj način pokušavaju da promovišu sebe. Sad mnogi tvrde da su mikrotalasi opasni, mnogi koji su protivnici 5G kažu – bićemo sprženi, pa da pojasnim. Mikrotalasna rerna radi na tim frekvencijama i njena snaga je 1.000 vati, a snaga koju bi mogao da ima neko od korisnika 5G je 10 mikrovata.

Zapravo, mnogo je veća snaga samog telefona od bazne stanice.  Ona ima snagu, ali dok ta snaga dođe do nas, drastično opada i mi dobijamo jako mali njen deo. Svako treba da se drži dometa u oblasti koju poznaje i svi ovi napadi na 5G su naučno neosnovani“, kaže za Nova.rs Irini Reljin.

80%
Awesome
  • Design
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.