Danima bez tv slike

0 0
Read Time:2 Minute, 22 Second

PROTEST GRAĐANA NOVOG GRADSKOG CENTRA U BORU ZBOG UGAŠENE TELEVIZIJE
U Boru tri provajdera pružaju usluge kablovske TV. U Novom gradskom centru (NGC) za priključak na kablovsku TV ( sada ima oko 50 kanala ) plaća se po 500 dinara

Izvor:Glas javnosti

BOR – Većina od 1.700 domaćinstava u borskom Novom gradskom centru godinama je imala svoju satelitsku opremu, a tek pre dve – tri godine priključeno je na kablovsku TV provajdera SBB iz Kragujevca, ali od početka ovog meseca ekran je-ostao bez slike.To je bilo dovoljno da se sinoć, na platou Novog centra, okupi oko 1.000 ljudi i veoma bučno protestuje zahtevajući da se pronađu krivci i vrati oprema koju su građani kupili još pre 15-20 godina.

– Prvi smo sa Rijekom u bivšoj Jugoslaviji imali satelitsku TV. Najpre je bilo šest, a posle toga još dva, pa još četiri programa. Stanari koji su se naknadno useljavali plaćali su Mesnoj zajednici satelitski program, a gde su pare završile to niko ne zna. Sa firmom SBB bilo je i sudskih sporova, jer su oni tvrdili da ništa nisu uzeli od građana. Na sudu su pokazana dokumenta, ali opet se nije odmaklo od početka. Najverovatnije je da je SBB sa opštinom potpisao ugovor i to se mora proveriti. Bez obzira na sve, građani nemaju TV i zato su ljuti. Sramota je da se danas u najsavremenijem izgrađenom naselju ne gleda ni nacionalna TV, niti postoji objašnjenje za haos-rekao je Ivan Brndušić.

Građani su predlagali da se smeni rukovodstvo Mesne zajednice „Novi centar“ i da se, ako zatreba, i nasilno provali u prostorije sa antenama i ostalom tehnikom. Iz SBB, saznajemo, zavarili su ulazna vrata u potkrovlju gde je bila smeštena oprema. Na skupu se pojavila i policija kojoj protest nije bio prijavljen.

U Boru tri provajdera pružaju usluge kablovske TV. U Novom gradskom centru (NGC) za priključak na kablovsku TV ( sada ima oko 50 kanala ) plaća se po 500 dinara.
– Nemamo koga ni da pitamo šta dalje da radimo. Predsednik Mesne zajednice Dragan Štrbac nije želeo da dođe. On je razgovarao sa šefovima SBB u Kragujevcu, oni su rekli da uređaji još nisu popravljeni i da je u pitanju kvar na prenosnom sistemu, ali da će za dva-tri dana smetnje biti otklonjene. Krivci moraju da se pronađu i da se Kragujevčanima onemogući dalji rad u Boru – kategoričan je Velimir Jankucić.

POŠTENO PLAĆENI SATELIT

U NGC svi su plaćali dolazak kablovske satelitske TV. Plaćalo se u više rata, uglavnom iz tri dela. Ukupan iznos od oko 400 tadašnjih maraka nije bila mala suma. U Mesnoj zajednici su angažovali majstore za održavanje i to nije nepoznato. Tadašnje rukovodstvo, ističu građani, mora da ima uvid u naplatu, kupovinu opreme i održavanje celog sistema. Na protestu se čak čulo da je neko u Mesnoj zajednici „pojeo i popio“ novac građana i da će se zahtevati odgovornost.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.