Para ima samo za službena putovanja

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

U Boru smanjene donacije za socijalu
Autor & Foto: S. Trifunovic | Blic
Rekordno kratku sednicu Opštinskog Veca SO Bor, na kojoj je za svega dvadesetak minuta razmatrano 12 tacaka dnevnog reda, medu kojima je i rebalans budžeta, obeležio je pokušaj dosadašnjeg pomocnika direktora JP Štampa radio i film ŠRIF (regionalna Radio-televizija Bor) Budimira Milutinovica (predsednik Okružnog odbora SPS i još uvek clan SRS) da udalji novinare sa zasedanja, ocigledno nezadovoljan nacinom izveštavanja sa prethodne sednice.

On je na pocetku zasedanja upitao opštinske službe da li novinari koji prate ovo zasedanje imaju specijalne akreditacije, ali je na njegovu žalost dobio odgovor da opština do sada od novinara to nije ni zatražila. Interesantno je da Milutinovic, politikolog i bivši radnik marksistickog centra, koji je do danas bio pomocnik direktora Radio-televizije, nije znao da ni ekipa medija u kojoj radi nije imala posebne akreditacije.
Inace, na sednici opštinskog veca smanjena su izdavanja za socijalnu zaštitu, ukinuto je 13 miliona dinara za kapitalne subvencije nefinansijskim preduzecima, studentske nagrade i stipendije i davanja u kulturi, nauci i obrazovanju umanjene su za milion, donacije sportskim i omladinskim organizacijama za sportske manifestacije i masovni sport za dva miliona, smanjene subvencije za javni linijski prevoz za pet miliona i novac za popravke i održavanje putne mreže. Iz budžeta su povecana davanja za poslovna putovanja za 200.000, donacije neprofitnim organizacijama povecane su za 35 miliona, a zbog povecanja broja radnika, povecani su izdaci za Muzej rudarstva i Centar za kulturu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Para ima samo za službena putovanja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.