KORONAVIRUS DONOSI VIŠE CENE U GRČKOJ?

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Do 65 odsto hotela u Grčkoj suočava se sa bankrotstvom zbog pandemije koronavirusa, a predviđa se da će zemlja izgubiti milione evra u turizmu budući da su letovališta u Grčkoj i na njenim ostrvima zatvorila granice za posetioce, preneo je britanski list „San“.

Izvor: Vesti ONLINE

Većina hotela primorana je na zatvaranje zbog novih regulativa koje je donela grčka vlada.

Istraživanje koje je uradila Helenska komora hotela ustanovila je da je 65 odsto hotelijera odgovorilo da će najverovatnije bankrotirati, dok je 18,3 odsto njih odgovorilo da će do bankrotstva najverovatnije doći.

Prema izveštajima lokalnih medija gubici hotela se procenjuju na 4,46 milijardi evra.

Iako postoji nada da bi turistička industrija mogla ponovo da počne sa radom do jula, mnoge kompanije i turoperatori se već bore sa problemima.

Predsednik Komore Aleksandro Vasilikos objasnio je da će se turističko tržište otvarati polako i mučno, a da će se u međuvremenu mnogo toga desiti. On je dodao da sada ne postoje podaci koji će hoteli početi da rade nakon pandemije jer potražnje nema uopšte.

Ostrva poput Kosa, Krita i Santorinija su obično puna turista tokom Uskrsa, a sada su ostrva obustavila većinu putovanja u pokušaju da se izbore sa virusom, pri čemu na nekim nema nijednog slučaja koronavirusa.

Ako hoteli budu primorani da zatvore svoja vrata, to je loša vest za turiste, koji bi mogli da budu suočeni sa skupljim putovanjima u Grčku u budućnosti. Kada ima manje smeštajnog prostora, to znači da potražnja raste za onim mestima koja su otvorena, a to znači više cene.

Eksperti su već upozorili da bi avionske karte mogle da budu duplo skuplje nakon restriktivnih mera ako aviokompanije budu letele u polupraznim avionima.

80%
Awesome
  • Design
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.