Bor novo žarište!?: 50 zaraženih sugrađana

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo „Timok“ Zaječar, 14. aprila 2020. godine na teritoriji grada Bora registrirano je 13 novih slučajeva virusa Corona.

Do sada je ukupan broj oboljelih na području grada 50, od kojih je jedan izliječen, dok je u samoizolaciji 315 osoba.

Trenutno je testirano 15 pacijenata na prisutnost virusa, a tri pacijenta kod kojih je virus uspostavljen, u skladu s propisanim algoritmima i preporukama epidemiologa, poslana daljnje liječenje u Niš.

U prethodna tri dana sa teritorije Bora testirano je oko 116 građana, a javnost će biti obaviještena o rezultatima istih.

“ Nažalost, protiv svih aktivnosti koje provodimo, počeo je lokalni prijenos grada, tj. virus se širi cikličkim krugovima. Ovo nije vrijeme da budete hrabri, vrijeme je da budete pametni jer samo spašavanjem sebe možete zaštititi svoje najbliže.“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Bora Aleksandar Milikić.

Grad Bor poziva građane da budu odgovorni i strogo se pridržavaju preporuke nadležnih institucija i mjera koje je propisala lokalna samouprava. Potrebno je izbjeći direktan kontakt, kao i da građani budu zaštićeni maskama i rukavicama i provedu propisane mjere dezinfekcije.

Izvor: Grad Bor

Share Button

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.