Ko smenjuje ministra Radulovića?

0 0
Read Time:2 Minute, 42 Second

tis.sindikat-logotip

Autor: Živko Milinković

Lider Samostalnog sindikara Srbije Ljubisav Obrović, poznat po ljigavosti i nezasluženom nasledstvu od profesora Smiljanuića na čelu „samostalaca“, zahteva smenu ministra Saše Radulovića. U najmanju ruku kao da ga je ON , a ne Vlada, i postavio. Nigde to nema u Svetu, niti će da bude: sindikat smenjuju ministre! Nije to nerezgovetnom Obroviću tek tako palo na pamet. U Boru je upamćen kao izdajnik svog lokalnog lidera SSS, čestitog i uspešnog Dragiše Trujkića koji je pre godinu štrajklovao glađu zbog bespotrebnog osnivanja Rudarskog ( direktorskog) sindikata u Rudnicima bakra Bor.

Tada je Orbović sa vrata pogledao preplašenog i izgladnelog kolegu Trujkića, promrljao nešto u znak nezadovoljstva, i najhitnije se uputio na poklonjenje Spaskovskom u direkicju RTB. Televizije su taj mučni skup blagonaklono i podančki zabeležile. Na jednoj strani, direkotri u toj kompaniji rušili su Samostalni dindikat ( neuplaćivanje obaveza Opštinskom SS), na drugoj strani osnivali svoj, zaštitinički, navodno Rudarski sindikat, koji će, čim se ukaže potreba, štiti jednog ili više ditrektora komapnije u restruktuiranju. I taj dan je dočekan. Orbović zahteva smenu Radulovića i zakazuje protest 24. janura, dan posle protesta protiv usvajanja novog Zakona o radu.

Samo pre neki dan u RTB Bor, Blagoje Spaskovski, direkotr RTB, održao je pakleni sastanak sa svim sindikaklnim liderima u kompaniji energično ukazujući na preku potrebu jedinstva i zaštite njegovog dela od minsitra Radulovića koji se, eto čuda, usudio da mu traži nekakvu Lilčnu kartu preduzeća. Ranije se sa sindikatima, sem Rudarskog, nije satajao cele dve godine. Nisu mu trebali! Zahvaljujući snimku od 4 minuta na YouTUBE i FB stranici Bor GRAD cela kugla zemaljska se upoznala kako Spaskovski, direktor RTB Bor, vređa najpogrdnijim rečima i psuje ministra Radulovića. Strašno, neverovatno, začuđujuće!

Nameće se pitanje koliko su Sapskovski i Obrović u vezi, nije li smeteni Obrović pod kontrolom, priča se da su mu i „žuti“ rod i pomoz bog, mutivode Spaskovskog? Mnogo toga ukazuje da je uparvo tako. Videće se i taj 24. januar, znaće se ko odlazi u Beograd i o čijem trošku. Nezavisni seindikat se još ne pridružuje, verovatno oseća zakulisne radnje. Izjava Radulovića da su neki protiv refomi i da interesne grupe grčevito čuvaju privilegije, garantovano se odnosi i na RTB i Spaskovskog! To što će Radulović podneti ostavku ukoliko se Zakon o radu neizglasa u Skupštini Srbije, njemu lično i ne znači posebnost, ali vladajućim krugovima koji su ga i postavili na ministarsko mesto za privredu, u vreme evropskih integracija, neće biti lako. I neka im ne bude lako, i ONI su mazili i pazili SPASKOVSKOG koji i sada, više nego ikad, gleda da spase svoje hirove i bahatosti, malverzacije i promašaje, a baš ga briga za restruktuiranje i „ostatak sveta“.

Na istrajnosti treba mu čestitati, šta drugo? A državni vrh neka vidi, i neka gleda i dalje, šta ga snalazi sa takvim kakav je i njihov mezimac i primitivni psovač ministra i vlasti ( pogledaj Bor grad na FB), pa neka ga , evo ideje, pošto je stekao sve uslove za penziju, prekomanduju ( naučio je još kako da menja partije) u PUPS. Krakobabiću je, ruku na srce, vreme de se elegantno povuče. A, kako u šali reče jedan stariji Boranin, mogli bi da ga angažuju i za savetnika u Milana Krkobabića Pošti, jer je neodoljivo p o š t e n!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.