Još uvek sanja Bor

0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second

A-TEK je i dalje zainteresovan da kupi Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor i zato s nestrpljenjem očekujemo formiranje nove vlade Srbije. Ukoliko nam se pruži mogućnost da budemo vlasnici borske kompanije, svakako da tu šansu nećemo propustiti.

Lj. TRIFUNOVIĆ, 06.06.2008 -Večernje novosti

Ovo je u petak, prilikom posete Boru, izjavio dr Mirko Kovač, predsednik austrijskog „A-teka“, s kojim je nedavno raskinut kupoprodajni i ugovor o prenosu eksploatacionih prava zbog toga što nije na vreme isplatio ponuđenu cenu za RTB.
– Ne znam da je vaša vlada suzila spisak potencijalnih strateških partnera za RTB, ali se nadamo da bi to, ipak, mogli da budemo mi – kazao je Kovač. – „A-teku“ je neophodan resurs kakav je RTB i zbog toga, dok ima nade, borićemo se da on pređe u naše vlasništvo. Naša firma bi, svakako, akviziciju oko preuzimanja „Bora“ obavila sama, bez partnerstva sa drugim kompanijama.
Kovač je radnicima Fabrike opreme i delova (FOD), koja je do nedavno bila u sastavu RTB i koju je „A-tek“ kupio na licitaciji za 206,8 miliona dinara obećao
„svetlu budućnost“.
– Već smo ugovorili da radnici FOD počnu sa proizvodnjom opreme za firme koje posluju u sistemu „A-teka“ – naglasio je Kovač.
– Takođe, očekujemo i da će FOD nastaviti da radi za potrebe RTB, ali su na pomolu i poslovni aranžmani sa smederevskom kompanijom „Ju-es stil“ i austrijskom firmom „Austrija enerdži“.
Kovač je istakao da je njegov plan da FOD postane vodeći proizvođač komponenti neophodnih za proizvodnju hidroelektrana. Takođe, ukazao je i da očekuje da će ovo nekadašnje basensko preduzeće u roku od tri godine povećati promet za najmanje 60 odsto. A, obećao je i investicije koje će tome i doprineti.

PODRŠKA
HERBERT Treclig, trgovinski savetnik u Ambasadi Austrije u Beogradu, istakao je da „A-tek“ ima podršku vlade te zemlje u pokušaju da kupi RTB.
– Verujemo da bi „A-tek“ bio dobar poslodavac, jer su austrijske kompanije, koje podržava naša vlada, u Srbiju investirale oko 1,9 milijardi evra i zaposlile više od 19.000 radnika.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.