Fond solidarnosti podelio rešenja

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

stecaj2708

Autor: Nena

Bivšim radnicima „Sloge“ koji su na to ostvarili pravo, a po odlasku firme u stečaj, danas su preko fonda solidarnosti uručena rešenja. Preduzeće „Sloga“ nekada je brojilo oko 300 radnika, da bi se posle privatizacije taj broj smanjio na samo 30 radnika. Ubrzo zatim još 7 radnika napušta firmu, neki samovoljno dok drugima bivaju uručeni otkazi a definitivno cela firma 6. februara odlazi u stečaj.

Po pokretanju stečajnog postupka 23 radnika ostvarilo je svoja prava preko fonda solidarnosti. Uslov za ostvarivanje prava radnika, bio je podnošenje zahteva pre pokretanje stečajnog postupka. Svoja prava mogli su da ostvare po više osnova među kojima je odlazak u penziju ukoliko je u periodu od 01. januara do 06. ferbuara , kada je pokrenut stečajni postupak, neko od radnika stekao uslov za penzionisanje. Ostali radnici svoja prava mogli su da ostvare putem isplate neisplaćenih zarada ili naknada zarada, što se odnosi i na one koji su u tom periodu bili na bolovanju.

Po preuzimanju rešenja radnici su bili u obavezi da potpišu da su isto primili a zatim se izjasne da li su zadovoljni donetim rešenjem. Ukoliko jesu, njihova rešenja istog trenutka su postala punovažna i isplatu mogu očekivati do polovine sledeće nedelje, a u slučaju da nekim delom nisu zadovoljni imaju pravo da podnesu žalbu u zakonski propisanom roku. Isplata zarada za drugu grupu radnika nezadovoljnim donetim rešenjem, može se očekivati tek po okončanju celokupnog procesa tokom naredne godine.

Po rečima direktora Fonda solidarnosti, Jablana Obradovića, „Sloga“ nije jedina firma čiji su zaposleni dobili rešenja o isplati naknada, već su obuhvaćene i firme „Konfekcija“ iz Bora kao i „Tehno dunav“ iz Kladova. Pitanje neuplaćenog radnog staža biće rešeno do 01. decembra i doći će do njegovog povezivanja-dodao je direktor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.