DS: Posao za MUP i Pravosuđe u Boru

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

strilic0609

Multimedijala, 04. septembra 2009

Posle najnovijih dešavanja u opštini Bor, povodom likvidacije Javnog preduzeća ŠRIF i gašenja Javnih ustanova Sportski centar i Centar za kulturu, Demokratska stranka u Boru, kao i većina žitelja opštine Bor, osuđuje besomučnu zloupotrebu lokalne vlasti, koja želi da se na ovaj način obračunava sa političkim protivnicima, čulo se na konferenciji za novinare u sedištu DS-a.

– Borski DS, pored svega što je več rečeno predhodnih dana, zahteva od predsednika opštine, kao izvršioca buđeta da detaljno izloži javnosti strukturu dugovanja likvidiranih institucija, posebno i po kom osnovu su ta dugovanja nastala. Želimo da svi u Boru znaju kome Sportski centar duguje 25 miliona dinara i po kom osnovu. Isto se odnosi i na dugovanja ŠRIF-a i Centra za kulturu, mada se u Centru za kulturu pominju dugovanja privatnoj firmi iz Ćuprije za neku binu, rekao je Dragan Strilić, predsednik Izvršnog odbora DS-a u Boru.
– Dugovanja ovih institucija nakon prestanka rada prelaze na osnivača, a to je Skupšina opština Bor, želimo da predsednik opštine, kao izvršilac buđeta, upozna borsku javnost kako će osiromašena i finanasijski potpuno ojađena lokalna samouprava da reguliše ova dugovanja. Sa koje buđetske pozicije? Da li će se opet posegnuti za buđetskom rezervom, omiljenim načinom plaćanja Branislava Rankića, naglasio je Strilić.
Predhodnih dana mnogo se govorilo o „prekobrojnim“ u javnim preduzećima i ustanovama, kako je to jedan od glavnih razloga gašenja ove tri institucije.
– Zahtevamo od lokalne vlasti, kao i od pojedinaca iz vlasti na čelu sa Branislavom Rankičem, da upoznaju javnost koliko je koja politička opcija zaposlila svojih članova u ove tri likvidirane institucije? Na kraju, nama je potpuno jasan cilj ovih likvidacuija. Na ovaj način se najefikasnije zataškavaju sve zakulisne radnje, koje su se dešavale u ovim institucijama. Mi apelujemo i očekujemo od nadležnih organa MUP-a i pravosuđa da detaljno ispitaju sve zakulisne i nezakonite radnje, a odgovorne najstrože kazne, zaključio je Dragan Strilić svoje obraćanje novinarima.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “DS: Posao za MUP i Pravosuđe u Boru

  1. Strilić:
    „Centru za kulturu pominju dugovanja privatnoj firmi iz Ćuprije za neku binu, rekao je Dragan Strilić, predsednik Izvršnog odbora DS-a u Boru.“

    Kako „neka bina“, zna se i za koju binu – to su penali za binu za koncert Zdravka Čolića, koja je čamila ispred Doma kulture nekoliko dana. Koliko se sećam, niko od njih nije video ugovor, nije znao ko nastupa i pod kojim uslovima, ko je potpisao ugovor, ali je lično Dragan Strilić javno tugovao zbog otkazanog koncerta i pribojavao se eventualne uvređenosti Zdravka Čolića.
    Nešto brzo je zaboravio šta je bilo.

  2. Možda je mislio na neku drugu binu. Tih bina je bilo podosta. Mislim da bi recimo borska biblioteka od novca koji je otišao za neiskorištene bine preporodila svoj fond knjiga, i prateću opremu.

    Primera i varijanti je mnogo ali mi još uvek nismo u mogućnosti da znamo dosta detalja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.