Seminar o zaštiti od nasilja u porodici

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

sokobanja-x

Autor: S.V. | 06.09.2009. – Blic ONLINE

U organizaciji Odbora za ljudska prava Majdanpek, u Sokobanji je, posle prošlonedeljnog u Donjem Milanovcu, održan seminar za profesionalce u pružanju pomoći žrtvama nasilja u porodici, na temu “Pravna zaštita od nasilja u porodici”.

Policajci, zdravstveni radnici, zaposleni u centrima za socijalni rad, tužioci, sudije, advokati i novinari iz pet opština Timočke krajine, Kladova, Negotina, Sokobanje, Boljevca i Majdanpeka prošli su još jedan nivo edukacije sa ciljem da u ovoj osetljivoj oblasti reaguju na najbolji način po žrtve nasilja.
– Nasilje u porodici – problem porodice i/li društva, krivičnopravna zaštita , prekršajnopravna i građanskopravna zaštita bile su teme koje su zahvaljujući predavačima doc.dr Slađani Jovanović, mr Jeleni Arsić, sa Pravnog fakulteta Univerziteta Union i Zoranu Pašaliću, predsedniku Udruženja sudija za prekršaje Srbije, svim polaznicima seminara ponudili nova saznanja i primere iz prakse – kaže Mionka Nikolić, predsednica Odbora za ljudska prava Majdanpek.
Anketni listići koje su učesnici popunili po završetku seminara dokaz su spremnosti svih zastupljenih struktura da se prema starom problemu koji se poslednjih godina na novi način posmatra i procesuira, postave na najbolji način.
Ovaj projekat Odbora za ljudska prava Majdanpek pomogla je Ambasada Finske u Beogradu koja je u poslednjih deset godina u više navrata i oblasti pomogala projekte Odbora za ljudska prava Majdanpek.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Seminar o zaštiti od nasilja u porodici

  1. Tema je deo naše svakodnevnice i ne može se reći da je tema seminara ružna. Ružno je ono što se dešava pa su ovakvi seminari potreba.

    Soko banja je biser Srbije i svakako održavanje jednog ovakvog seminara ne umanjuje njen sjaj i raskoš. Sve čestitike timu koji se brine o vašoj web prezentaciji.

    Pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.