Surovost koja zastrašuje

0 0
Read Time:2 Minute, 20 Second

bor0709

Lj. TRIFUNOVIĆ, Večernji novosti

BOR – Već nekoliko dana unazad, G. Đ. (35) iz Bora, i njegovu suprugu V. Đ. (31), koji žive u ovdašnjem naselju Staro selište, more crne misli. A, sve je počelo pred sam početak školske godine kada su trojica dečaka romske nacionalnosti, starosti od 12 do 13 godina, na obližnjem igralištu presreli njihovog osmogodišnjeg sina, pretukli ga i naterali da – popije mokraću!

– Sin mi je dotrčao u kuću uplakan – priča dečakova majka. – Između dva jecaja mi je jedva ispričao šta mu se desilo. Trojica dečaka romske nacionalnosti, koji žive u komšiluku, su bez ikakvog razloga prišli mom sinu, a jedan od njih mu je pružio plastičnu flašu i rekao mu da popije jer je unutra sok. Međutim, dečak je video da se napasnik pre toga izmokrio u flašu i odbio je da pije. Onda je usledila pretnja:
– Prebiću te ako
ne popiješ – kazao je taj dečak mom sinu, nastavlja majka. – Onda su druga dvojica mog sina uhvatili za ruke, dok mu je treći nabio flašu u usta. Moje dete je plakalo, dok su se napasnici smejali i sipali mu mokraću u usta.
U jednom trenutku, sin V. Đ. je uspeo da se otrgne i pojuri ka kući. Tu je jedva ispričao majci šta se desilo, a ona je odmah pozvala policiju, čije su patrole brzo izašle na lice mesta. Napasnike nisu pronašli jer su oni u međuvremenu pobegli.
– Suprug mi je bio u Kladovu, ali nisam smela da ga pozovem. Bojala sam se njegove reakcije, toga da će odmah krenuti za Bor i da će mu se usput nešto desiti, jer sam bila sigurna da će voziti prebrzo. Zato sam mu tek sutradan ispričala šta se desilo – kroz suze priča V. Đ.
Majka je svog sina odmah odvela kod lekara bojeći se da joj je dete otrovano.
– Lekari su me umirili rekavši da će mu mokraća, koju je moj sin na silu popio, najverovatnije nadražiti želudac i da će moj sin povratiti, što se i dogodilo – dodaje V. Đ.
Ovaj događaj brzo se raširio krajem u kome žive G. Đ. i V. Đ. Njihov sin je od tog trenutka gotovo potpuno prestao da izlazi napolje, a i ako izađe, traži od roditelja da budu s njim.
– Vodili smo sina kod psihologa – kaže njegov otac, koji sa V. Đ. ima četvoro dece. – Lekar nam je rekao da se naše dete sada oseća nesigurno i postiđeno. Sada ide na terapiju koja će potrajati najmanje dva meseca. Bojim se samo da ovo ne ostavi trajne posledice.

POZNAT POLICIJI
U POLICIJI su mi rekli da su sačinili zapisnik – jetko će dečakov otac. – A, sutradan me je sreo policajac koji obezbeđuje školu u koju ide dečak koji je mog sina naterao da popije mokraću. Kazao mi je da je reč o problematičnom detetu, koje je policiji poznato od ranije.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.