Dragan Štrbac – prvi predsednik OO SNS-a Bor

0 0
Read Time:2 Minute, 2 Second

oosns0111

Autor: Slađana Bogdanović

U Boru je danas 01.11.2009.god. održana I – IZBORNA SKUPŠTINA SNS. Skupština je održana u Domu kulture sa početkom u 14:00 časova, a

početak je  obeležen himnom stranke, nakon čega je Poverenik Dragan Štrbac pozdravio koordinatora SNS-a, generala Božidara Delića, prisutne predstavnike drugih stranaka, među kojima su bili Rade Milovanović ispred DSS-a, Žarko Timotijević predsednik Nove Srbije u Boru i poverenike SNS-a Opština Majdanpek, Negotin i Boljevac.
Predložen je sledeći dnevni red

1. Izbor radnog tela i skupštine SNS, sa podtačkama:

– izbor članova verifikacione komisije,
– imenovanje članova izborne  komisije,
– izbor zapisničara, kao i dva overivača zapisnika

2. Izbor predsednika OO SNS-a Bor

Zatim su predložena dva kandidata za predsednika OO SNS -a

– Dipl.ing.rudarstva Dragan Štrbac sa 25 potpisa i

– Danijel Kržanović sa 19 potpisa

Za sekretara je predložen Budimir Portić, međutim kako je verifikaciona komisija utvrdila, neregularnost podnete liste Danijela Kržanovića, sa tri falsifikovana potpisa, jednoglasno je izglasano da jedini kandidat za predsednika OO SNS, bude Dragan Štrbac sa validnih 25 potpisa i da se delegati javnim glasanjem izjasne. Danijel Kržanović je demonstrativno napustio Skupštinu sa delegatima-istomišljenicima. Zatim je proveren kvorum pa je rezultatima glasanja utvrđeno da je jednoglasno je  Dragan Štrbac jednoglasno izabran za prvog predsednika Opštinskog Odbora Srpske Napredne Stranke u Boru.

Za sekretara OO SNS jednoglasno je izabran Budimir Portić, za zapisničara Slaviša Pavlović, za overivače Zdenka Krstić i Vesna Piljević takodje, jednoglasno.
Zatim su prisutni upoznati sa istorijatom stranke, devetomesečnim radom povereništva Srpske Napredne Stranke i istaknuti odgovornost, angažovanje u svim Mesnim odborima SNS u Boru, kao i kvaliteti bivšeg poverenika i novog predsednika Dragana Štrbca.
Na godišnjoj  redovnoj  Skupštini  SNS-a, koja je zakazana za 15. novembar, će prisustvovati 30 članova OO SNS iz Bora,15 iz Negotina, 10 iz  Kladova i 15 iz Majdanpeka.
General Božidar Delić se zatim obratio skupštini OO SNS-a i svim prisutnima uputio čestitkena na izboru prvog predsednika, sekretara, verifikacione komisije, zapisničara i dva overivača zapisnika. Istakao je da će sa današnjim neprimerenim ponašanjem člana stranke Danijela Kržanovića, biti upoznati čelnici stranke. Siguran je da će centrala SNS vrlo kategorički sankcionisati Kržanovića i da u daljem radu stranke mora dominirati jedinstvo, kao i da  SNS neće dozvoliti akumiliranje funkcija.
Na kraju se prisutnima obratio Žarko Timotijević koji je u ime gostiju, a  kao predstavnik Nove Srbije, izrazio zahvalnost na  pozivu povereništva.  Timotijević  je poželeo stranci uspešan rad i uputio čestitke svim izabranima.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.