Branićemo Kosovo i Srbiju

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

borcibor

Bor, 30. maj 2009. Autor: B.Filipović

Na današnjoj Skupštini Udruženja boraca i potomaka narodnooslobodilačkih ratova Bor usvojen je izveštaj o proteklom četvorogodišnjem radu i predstojećim zadacima, gde se posebno naglašava da će se više od dve hiljade boraca, potomaka i rezervnih starešina boriti za Kosovo u sastavu Srbije i očuvanje teritorijalnog integriteta srpske države. Istaknuto je da je boračka organizacija u opštini Bor među pet najaktivnijih u Republici i da je ostvarena zavidna saradnja sa srodnim organizacijama u opštini i regionu, kao i sa Skupštinom opštine Bor.

-Na dostojanstven način obeležili smo sve najvažnije datume u istoriji srpskog naroda od Balkanskih i Prvog svetskog rata do 1999. godine i bombardovanja Srbije od NATO agresora. Svakodnevno se uvećava broj članova, što će biti jedan od osnovnih zadataka i ubuduće. Posećivali smo najznačajnija svetilišta oslobodilačkih ratova i posebnu pažnju posvetili informisanju i negovanju tradicija. Pokrenuli smo izdavačku delatnost koja će i naredne četiri godine biti u središtu naše aktivnosti – rekao je Momčilo Radisavljević, predsednik Opštinskog odbora SUBNOR-a Bor.
Za predsednika Opštinskog odbora ponovo je izabran Momčilo Radisavljević  a za zamenika Brana Filipović. Sekretar je Zoran Ivanović.
Delegatima je pročitano pozdravno pismo Božina Jovanovića i poruka starog borca Svetislava Šutulovića.
Skupština je započeta minutom ćutanja povodom današnje smrti učesnika NOB-a od 1942. godine i predsednika boračke organizacije u Mesnoj zajednici Bakar Nikole Pijanova.
Skupština je sve predloge jednoglasno prihvatila i održana je u dostojanstvenoj atmosferi.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.