Bor 6. avgusta 2011. godine

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Grad se u poslednjih nekoliko meseci promenio. Tačnije grad se svakog dana menja, i ako iz priče izopštimo politički kontekst, teško je da će neko moći da negira da su promene vidljive i iznenađujuće.

Nova rešenja u saobraćaju, fasade zgrada do juče sumorne i blede dobijaju svoje novo ruho, više zelenila u gradu odaju sliku lepšeg Bora koji svi želimo. Na stranu zamerke i debate o prisustvu kancerogenih čestica u vazduhu i uvek prisutna nagađanja oko izgradnje novih objekata i rušenja nekih koje ne bi trebalo rušiti, jer sve što je rađeno i sve što se radi će ostati tu u grad – nama.

Izgradnja nove topionice će smanjiti prisustvo suspendovanih čestica i sumpor-dioksida ali ih neće eliminisati u potpunosti, jer je rudnik mimo svih pravila izgrađen u gradu, a ta greška se nikada ne može promeniti osim što se oni koji razmišljaju o prostornom planiranju  i izgradnji novih stambenih objekata moraju  usmeriti svoj rad dalje od samog kombinata.

Danas je 6 avgust- Dan rudara neki će objekti biti pušteni u rad, dok se još uvek radi na novim.  Sretno. Više slika pogledaj OVDE>>

 

U prisustvu predstavnika Vlade Republike Srbije, Milana Krkobabića, Nebojše Ćirića, predsednika Opštine Bor Nebojše Videnovića i generalnog direktora RTB Bor Blagoja spsakovskog, danas u 13 časova svečano otkriven spomenik Franji Šisteku na novoizgradjenom kružnom toku na takozvanom „trećem kilomentru“.

 

Foto-izveštaj pogledajte OVDE>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Bor 6. avgusta 2011. godine

Comments are closed.