Bakar još na čekanju

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

IAKO je od raskida kupoprodajnog i ugovora o prenosu eksploatacionih prava sa rumunskom kompanijom “Kuprom” prošlo tačno mesec dana, rešenje za situaciju u kojoj se našao „Rudarsko-topioničarski basen Bor“ još nije na vidiku.
U opciji su i dalje tri mogućnosti: raspisivanje novog tendera, uvođenje stečaja u borsku kompaniju ili pregovori sa drugoplasiranim ponuđačem, konzorcijumom koji čine “Ist point” Zorana Drakulića i britanski investicioni fond ORN, koji su za imovinu „Kombinata bakra“ ponudili 340,1 milion dolara.
– Posle formiranja nove Vlade Srbije, očekujemo u najskorije vreme da novi Savet za nadzor i sprovođenje privatizacije u RTB, koji čine ministri rudarstva, ekonomije, finansija, ekologije i rada da predlog kako da se reši situacija u borskoj kompaniji – ističe za “Novosti” mr Milan Dejanovski, zamenik generalnog direktora RTB za proizvodnju i marketing. – S druge strane, ni menadžment Kombinata bakra ne sedi skrštenih ruku: u toku je priprema našeg predloga za rešenje situacije u RTB, koji ćemo predočiti resornim ministrima. S druge strane, Zoran Drakulić u izjavi za naš list naglašava da u “Ist pointu” i ne razmišljaju o mogućnosti uvođenja stečaja ili raspisivanje novog tendera za privatizaciju RTB.

– Za nas dileme nema, jer je i zakon jasan: ukoliko prvoplasirani ponuđač odustane, pregovori se nastavljaju sa drugoplasiranim – ističe predsednik “Ist pointa”. – Očekujemo, definitivno, poziv za pregovore oko kupovine RTB. Uostalom, i nova Vlada Srbije se javno deklarisala da će poštovati i sprovoditi zakonske norme.

ČETVRTA SREĆA

POSLE četiri neuspešna pokušaja aukcijske prodaje, „Fabrika opreme i delova“ i „Fabrika lak-žice“, koje posluju u sastavu prerađivačkih kapaciteta RTB, najzad će, po svemu sudeći, 31. maja dobiti vlasnika. Reč je, po našim informacijama, o švajcarskoj kompaniji CDI.

Lj. TRIFUNOVIĆ, 27. maj 2007

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.