Светски дан животне средине

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

БЕОГРАД – Светски дан заштите животне средине, 5. јун, биће обележен у Србији различитим акцијама и стручним скуповима како би се се скренула пажња на значај очувања природе и еколошки одговорно понашање.
У Дому омладине биће одржана конференција „Зелени свет – Зелена Србија“, чији је циљ промовисање заштите животне средине као једне од основних европских вредности и информисања шире јавности о Стратегији и пројектима у тој области.

Светски дан заштите животне средине биће обележен и еколошком акцијом „Какве споменике оставља наша цивилизација иза себе?“ коју у 10 сати на Тргу Николе Пашића организује Зелена иницијатива.

Грађани који на Трг донесу 30 пластичних флаша или 30 лименки и три килограма старог папира добиће поклоне у знаку еколошке кампање „Пази ђубре“.

Ту кампању покренула је „Зелена иницијатива“ да би подигла свест о важности примарне селекције и рециклаже и повећала учешће грађана и рециклажних послова у прикупљању рециклажних сировина.

У Старом двору биће одржан скуп којем ће присуствовати секретар за заштиту животне средине Горан Триван.

Он је поводом обележавања Светског дана рекао да градски секретаријат у области заштите животне средине добро сарађује са невладиним организацијама, а да ће се у наредном периоду бавити заштитом вода.

На дан заштите животне средине биће додељена награда „Зелени радио- еколошки подвиг године“ коју је установио жири Радио Београда 2.

Извор: Танјуг

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%