Посао на јавним радовима за 1.321 особу са инвалидитетом

0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Национална служба за запошљавање, одобрила је 112 пројеката у оквиру јавних радова за особе са инвалидитетом на којима ће посао добити 1.321 особа. Из буџета Министарства економије и регионалног развоја у овој години је за те пројекте издвојено 253 милиона динара. Више од 40% ових јавних радова, спровешће се у неразвијеним општинама, као што су општине: Србобран, Осечина, Мионица, Љиг, Владичин Хан.
Од укупног броја јавних радова,  78 се односе на запошљавање 756 особа са инвалидитетом, највише из области заштите животне средине и природе и 34 јавна рада на којима ће бити уз ангажовано 565 лица као персоналних асистената особама са инвалидитетом, у области социјалне, хуманитарне и културне делатности.
У општини Бор спровешће се 4 јавна рада, а у општини Мајданпек 1 јавни рад, за које је издвојено 6,7 милиона динара. На јавним радовима у Борском округу биће ангажовано  36 незапослених лица, од тога 30 особа са инвалидитетом и 6 персоналних асистената.

Запосленима на пословима јавних радова месечно ће бити исплаћиване зараде према степену стручне спреме и то 17.600 за I и II степен, 18.000 за III и IV, 20.000 за V и VI и 22.000 за VII степен стручне спреме.
На овогодишњем конкурсу за спровођење радова од јавног значаја, поднето је 140 захтева из целе земље.  Јавни радови организују се ради запошљавања особа са инвалидитетом или ради пружања персоналне асистенције особама са инвалидитетом у областима социјалних , хуманитарних , културних и других делатности и одржавања и заштите животне средине и природе. Незапослена лица ангажују се на период до  шест месеци.
Национална служба за запошљавање контролисаће спровођење јавних радова, као и редовност исплате средстава.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.