Medijska blokada

0 0
Read Time:2 Minute, 26 Second

Na redovnoj konferenciji za novinare Srpske napredsne sptranke, predsendik OO dr Zlata Marković, aktuelna dešavanja u Boru okarakterisala je nalik  aktivnostima koje se sprovode u predizbornoj i izbornoj kampanji,  navodeći za primer  učestale posete ministara vladajuće koalicije.

Ministar za zaštitu životne sredine prilikom posete Boru zaboravio je da se obrati građanima povodom nedavno ponovljenog  ekološkog satiranja  Bora i okoline, rekla je dr Marković, podsećajući da problem visokog ekološkog zagađenja „guši“ građane decenijama unazad.

“ Grad polako poprima sliku gradilišta, u kome se poslednjih dana uređuju  fasade duž glavne ulice, popunjavaju  rupe po kolovozima, dok o kvalitetu njihovog uređenja  mogu samo građani lično da posvedoče“ – rekla je dr Marković. Uređivanje grada naprednjaci su ocenili kao klasično „šminkanje“  grada u kome se namerno ili slučajno  zaboravljaju problemi sa kojima se godinama unazad suočavaju  građani mesnih zajednica Staro selište, Novo selište kao  i Sloge  u kojem stanovnici  svakodnevno mole i podsećaju na  problem neasvaltiranog  naselja u kome žive.

Srpska napredna stranka zatražila je odgovore na niz  do sada postavljenih pitanja aktuelnoj vlasti u opštini Bor, podsetivši na rušenje jedne od francuskih zgrada do temelja  koje imaju veliku kulturnu vrednost, nikada nije dobijen odgovor, kao i koja je funkiciju Ustanove  Sportski centar u Boru ako su pojedina dešavanja zatvorena za građane kao što je bio slučaj sa nedavno održanim memorijalnim turnirom u tenisu.

Imajući u vidu da nailazi period letnjih raspusta, predsednik OO SNS-a, postavila je  pitanje postoji li bilo kakav plan kulturnih i sportskih dešavanja koji će okupiti mlade i skloniti ih sa ulice od neadekvatnih sadržaja.

Naprednjaci su podsetili i na dato predizborno obećanje o novim radnim mestima koje je pokazalo da je  u pitanju bilo samo obećanje koje je rezultiralo samo zaposljavanjem po partijskoj liniji, na šta ukazuje činjenica da u javnim preduzećima i Ustanovama i dalje ima mesta samo za članove vladajuće koalicije dok se preko šest hiljada nezaposlenih još uvek  nalazi na zavodu za zapošljavanje.

“ Lokalni javni servis, nas svakoga dana uredno izveštava o tome šta rade vladajuće stranke i to ne samo o informacijama koje se tiču nas na lokalu,  već gotovo svake večeri u jednom delu programa koji se naziva stranačkom hronikom, uredno bivamo obavešteni o tome šta su „Ujedinjeni regijoni“ uradili  negde u nekom kraju Srbije “ – kazala je dr Marković i ukazala na problem sa kojim se suočavaju  opozicijone političke partije kada je reč o oglašavanju na pomenutom  javnom servisu. Dr Marković  podsetila je da se lokalni javni servis finansira i iz sredstava svih građana pa tako i onih koji nisu glasali za trenutne vršioce vlasti i da samim tim građani žele da čuju koje su aktivnosti  i  u strankama koje nisu na vlasti.

„Uskoro nam predstoje opravdani nemiri na ulicama grada od strane nezadovoljnih građana svojim statusom i načinom na koji se sa njima postupa, kazala je dr Marković u završnici svog izlaganja i napomenula, kako će u tome  Srpska napredna stranka pružiti podršku građanima u borbi za boljim i kvalitetnijim životom.“

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.