Грађански протест

0 0
Read Time:2 Minute, 24 Second

Поштовани суграђани,
Председник Општине Бор Срђан Марјановић нас свакодневно обмањује причама да су проблеми у граду наслеђени од претходне власти, да ништа не може да се реши преко ноћи, али „заборавља“ да каже да се НИШТА И НЕ РАДИ да би се ти проблеми решили. Откад је постао председник, Срђан Марјановић је више пута јавно обећао да ће испитати и раскинути све штетне уговоре који су склопљени у име Општине Бор и да ће прекинути са праксом издвајања новца из градског буџета за оно што није у интересу града и свих грађана. Ништа од тога није испунио.
Нико не заслужује овакву власт која не размишља о основним потребама грађана и која не решава нагомилане велике проблема града, као што је грејање, а размишља о организовању новогодишњег концерта и довођењу естрадних звезда о трошку градске касе. На сва упозорења, а пре свега она да неће бити грејања, људи на власти су реаговали искључиво сменом директора и постављањем, без конкурса, својих партијских, нестручних људи, уместо да истраже пословање претходних директора, управних одбора и тендерских комисија, раскину штетне уговоре и зауставе плаћања по тим уговорима, распишу конкурсе, приме стручне људе и покушају да спасу јавна предузећа од сигурне пропасти.

Уместо тога, председник и заменик председника Општине Бор, председник Скупштине, чланови Општинског већа, одборници Скупштине општине Бор, излаз из кризе виде само у честим ребалансима буџета, којима се само „пресипа из шупљег у празно“, узима једнима да би се дало другима – јер новац тешко пристиже у градски буџет, а троши се много више него што се има и може. Штавише, руководство општине планира нова задуживања, а ни стара нису исплаћена, тако да су банке и остали повериоци због неплаћених кредита већ блокирали три наша јавна предузећа без чијег рада Боранима нема опстанка. Бивше руководство Топлане која је одавно у блокади, узело је кредите, средства СУ ПОТРОШИЛИ НЕНАМЕНСКИ, рате за кредите нису плаћали, а Јавно стамбено предузеће и 3. октобар су у блокади као гаранти тих кредита.
Борани читаве године плаћају грејање, а сви смо сведоци да се са ремонтима и набавком угља креће у време када треба да почне грејна сезона. Шта то Борани плаћају читаве године? Зашто се са ремонтима не крене одмах након завршетка грејне сезоне, него се чека долазак зиме, пад температуре и снег? Тако је већ годинама уназад.
Дуговања јавних предузећа су толика да готово премашују годишњи буџет Општине Бор. Шта ће бити са свима нама ако Топлана, Јавно стамбено, 3. октобар и Водовод оду под стечај?
Придружите се грађанским протестима, немојте чекати да останете без посла и плата, без грејања, воде и струје, окружени ђубретом. Немојте да чекамо да неко други реши наше проблеме, јер их, осим нас самих, нико неће решавати.
Исувише дуго чекамо „бољи живот“.
Више нема времена за чекање.
Рецимо им то на грађанском протесту.

ПРИДРУЖИТЕ НАМ СЕ
У ПРОТЕСТНОЈ ШЕТЊИ УЛИЦАМА БОРА,
КОЈА ПОЧИЊЕ У ПОНЕДЕЉАК ПРВОГ ДЕЦЕМБРА 12,00 ЧАСОВА ИСПРЕД ЗГРАДЕ БОРСКЕ ОПШТИНЕ.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.