ZIJIN COPPER: NOVA FLOTACIJA POVEĆAĆE PRERADU SUVE RUDE

0 0
Read Time:54 Second

IZVOR

Ministarstvo zaštite životne sredine obavestilo je javnost da je kompanija Serbia Zijin Copper doo Bor podnela zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu Projekta povećanja kapaciteta flotacijske prerade suve rude na 23,1 milion tona godišnje sa površinskog kopa Veliki Krivelj.

Kako je ranije najavljeno, do aprila ovde godine bilo je izvedeno oko 30% radova na izgradnji nove flotacije rudnika Veliki Krivelj, a vrednost ove investicije iznosi 57,8 mil USD.
Kako je navedeno u projektu, nova flotacija rudnika Veliki Krivelj će raditi sa kapacitetom od 13,2 Mt, uporedo i nezavisno od postojeće čiji je kapacitet 9,9 Mt suve rude.

Nova flotacija biće izgrađena u blizini postojeće, istočno od flotacije, ispod postojeće filtraže bakra. Ukupna površina industrijske zone iznosiće oko 2.266 m2.

Glavni pogonski objekti nove flotacije u ovom projektu biće bunker rovne rude, postrojenje za primarno drobljenje, skladište primarno izdrobljene rude, transportni koridor za transportne trake, mlevenje i flotacijsko postrojenje, zgušnjivač i postrojenje za filtriranje, kao i pomoćni objekti kao što su skladište reagenasa, prostorija za pripremu reagenasa i odeljenje duvaljki.
80%
Awesome
  • Design
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.