Završen remont drugog kotla u borskoj Toplani

0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second
Borani od 26. novembra mogu da računaju na mnogo sigurnije grejanje, jer je potpuno završen remont drugog kotla u  toplani i on je pušten u rad. Na taj način je sa jedne strane povećana izlazna temperatura ka građanima, a sa druge strane obezbeđen ceo sistem ukoliko dođe do kvara na nekom od kotlova.
Radnici ovog javno komunalnog preduzeća sami su završili kompletan posao. U narednom periodu biće uložena dodatna sredstva za nabavku i postavljanje izmenjivača, koji se već izrađuje u Fabrici opreme i delova.
„Posle mesec dana rekonstrukcije i pripreme kotao dva u borskoj Toplani je završen i pušten u rad. On od sinoć radi punim kapacitetom, tako da je toplana potpuno spremna za ove hladne dane koji nas očekuju do kraja grejne sezone. Prema izveštaju direktora Toplane, na zalihama ima oko šest hiljada tona uglja, sasvim dovoljno za naredni period. Radovi ove godine jesu krenuli nešto kasnije. U toku je izrada izmenjivača od 57 megavata, za šta je zadužen ATB FOD, čija je vrednost oko šest miliona dinara. Na kotlu dva su u toku remonta zamenjene grede, a kompletan materijal je koštao oko tri miliona dinara. Uz to bilo je investicija u mrežu i prateće ventile.“ – kaže Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor.
Prema izveštajima iz Javno komunalnog preduzeća Toplana, gubici na mreži su znatno smanjeni zahvaljujući bržem pronalaženju i otklanjanju kvarova.
Ovi gubici su u odnosu na prethodne godine smanjeni na trećinu, sa 45 kubnih metara na sat, koliko je bilo do skora na nešto manje od deset kubika, čime se ostvaruju značajne uštede.
Od početka grejne sezone utrošeno je oko sedam hiljada tona uglja, a borska toplana će i u narednom periodu nastaviti da greje građane i noću, bez prekida.

 

Izvor: Televizija Bor

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.