Zašto su na gradilištu samo Kanađani, gde su naši?

0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

vucic-rtb2

Izvor: Akter>>  Foto: BlicOnline Srbija

Aleksandar Vučić istakao je da u Srbiji mora da se promeni stanje svesti, da ljudi moraju da shvate da treba odgovornije da rade i da poštuju ugovorene projekte, za koje su uzeli pare

Vučić je to rekao novinarima pošto je obišao gradilište u RTB Bor, gde su ga dočekali Kanađani iz firme koja radi na izgradnji topionice, dok su radnici naših firmi, iz Beograda, koje takođe rade na realizaciji istog projekta, u petak u 15 sati napustili gradilište, koristeći, valjda vikend, iako radovi kasne.

„Oni su za to ( izvođenje radova na topionici) uzeli pare. Ovaj Kanađanin nije bio dužan da me čeka. Mora već jednom da se nauči da je prošlo vreme socijalističkog upravljanja, na sreću ili na žalost“, upozorio je vicepremijer i dodao da je lepo bilo dok je država mogla da ulaže, ali više za to nema mogućnosti.

„Država hoće da pomogne, ali ne može da baca pare u bunar“, rekao je Vučić.

On je upitao kako je moguće da njega čeka čovek Kanađanin, da on organizuje gradilište da se ne bi sramotili, a da su „ovi iz Beograda lepo otišli, seli u svoje limuzine i baš ih briga što kasne u svim radovima“.

„Neće više moći tako“, naglasio je Vučić, i dodao: „Ili ćete da se naučite da radite ili nemojte da prihvatite posao da biste odmah uzeli pare i da nam sve u Srbiji bude na tome ko će da uzima kredite i da to naplati, a da posle niko više ništa ne radi“.

On je ukazao da u Srbiji mora da se menja stanje svesti, da mora još da se radi, da se postigne veća produktivnost i da je potrebno „neuporedivo više ozbiljnosti, odgovornosti i posvećenosti“.
„Mogu slobodno da se ljute, ali te kompanije moraju neuporedivo odgovornije i ozbiljnije da rade“.

„Nismo došli nikoga da molimo, već da vidimo kako da povećamo broj radnih mesta, produktivnost i investicije. Investicije moraju biti isplative i garantovati profit, jer ako budu služile samo za prikupljanje političkih poena pred izbore, onda ništa nismo uradili“, zaključio je Vučić.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%