Žarkini programi za najmladje

0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

Bor, 19.02.2009.

Narodna biblioteka iz Bora, uvek ima zanimljive akcije. Jedna od njih je i zabavno-obrazovni program Dečijeg odeljenja – „Žarkini programi za najmaladje“. O detaljima smo razgovarali sa Vesnom Jovanović, koja nam je o ovom programu rekla:

„Svoj Zabavno-obrazovni program Dečje odeljenje koncipira tako da obuhvati korisnike svih uzrasta i zadovolji njihovu potrebu za razonodom, druženjem i novim saznanjima.
Prateći godinama njihova interesovanja i potrebe, ustanovljeno je da su  deca najmlađeg uzrasta (3-6 godina), najverniji posetioci i najaktivniji učesnici u programima . Zato najveću pažnju i najviše programa Dečje odeljenje biblioteke posvećuje ovom uzrastu svojih korisnika.
Ove godine, kao i nekoliko ranijih,  za najmlađe korisnike radi radionica pod nazivom „Učimo slova“, u kojoj mališani uče da prepoznaju i pišu slova azbuke. Tokom ove radionice upoznaju se sa poznatim imenima domaćeg pesništva za decu, sa najpoznatijim stihovima dečje poezije, likovima najpoznatijih bajki i basni. Uz muziku koju čine najlepše dečje pesme, fond igračaka i edukativnih pomagala, i uz veliku pomoć roditelja koji prisustvuju ovim radionicama, protiče svaki četvrtak na Dečjem odeljenju. Kao i do sada, program će se završiti kvizom „Ko zna više slova“i dodelom Žarkinih diploma.
Program sredom sastoji se iz dva dela. Po prvi put njega čine : radionica „Let’s learn English ! ” u kojoj mališani uče engleski jezik i igraonica koju realizuju roditelji koji su obavezna pratnja mališanima u ovim programima. Oni u drugom delu programa animiraju decu učeći ih  raznim dečjim igarama, organizujući crtaonice, pričaonice, i sl.
Sve aktivnosti koje Dečje odeljenje biblioteke realizuje u svom radu u okviru Zabavno-obrazovnih programa imaju za krajnji cilj da knjigu približe deci u što ranijem uzrastu, da učine da biblioteka postane rado posećeno mesto, mesto sa kojim se odrasta. Prostor u kome je smeštena , knjižni fond koji poseduje,  programi  i druge aktivnosti koje biblioteka preduzima (kao što je besplatno članstvo za decu do 7 godina i prvake, popusti, nagrade), usmereni su ka deci do 14 godina , njihovim potrebama i interesovanjima. Blagovremeno stvaranje pravog čitaoca , čitaoca koji će steći naviku čitanja i korišćenja biblioteke (koja ima za cilj da postane informacioni centar)treba početi u najranijem životnom dobu. A onda je na pravom putu ka  odraslom,  zrelom čoveku sa stvorenom čitalačkom potrebom.“

Napravili smo i video-zapis, koji ćete moći  vrlo brzo da vidite.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Žarkini programi za najmladje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.