ZA PROJEKTE LOKALNIH SAMOUPRAVA POLA MILIJARDE

0 0
Read Time:58 Second

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave objavilo je dva poziva za finansiranje projekata lokalnih samouprava u ukupnoj visini od gotovo pola milijarde dinara.

IZVOR

Prvi se odnosi na podršku razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave u ukupnom iznosu od 450,8 miliona dinara, a drugi na dodelu godišnje nagrade za najbolju opštinsku ili gradsku upravu u 2021. godini u primeni principa dobrog upravljanja, u iznosu od devet miliona dinara, navelo je Ministarstvo.

Na prvom javnom pozivu gradovi i opštine mogu konkurisati za dodelu budžetskih sredstava za realizaciju novih ili završetak započetih projekata od posebnog značaja za lokalni ekonomski razvoj i investicije, za uvođenje eUprave i savremene tehnologije u rad organa lokalne samouprave, za obezbeđivanje adekvatnog prilaza javnim ustanovama licima s posebnim potrebama i organizaciju kulturnih, sportskih, turističkih i drugih manifestacija.

Kada je reč o dodeli godišnje nagrade za najbolju opštinsku ili gradsku upravu u primeni principa dobrog upravljanja, u 2021. godini konkuriše se za četiri oblasti: efikasnost i odgovornost, transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave, odgovornost i vladavina prava i ravnopravnost i anti-diskriminacija.

Napominje se da je rok za podnošenje prijava po oba javna poziva do 10. februara 2022. godine.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.