VLADA „AMINOVALA“ ISPLATU 100 EVRA POMOĆI MLADIMA

0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć od 100 evra.

IZVOR

Njima se, kako se navodi u saopštenju, novčana pomoć uplaćuje za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, u cilju smanjivanja negativnih efekata pandemije, očuvanja agregatne tražnje i podsticanja rasta privrednih aktivnosti.

Novčana pomoć u iznosu od po 100 evra (u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara prema evru koji utvrđuje Narodna banka Srbije na dan stupanja na snagu ovog zakona) namenjena je licima od navršenih 16 do navršenih 29 godina na dan stupanja na snagu ovog zakona.

Prijave za građane kojima se predloženim zakonskim rešenjem utvrđuje pravo na novčanu pomoć, a koji su državljani sa prebivalištem u Republici Srbiji i poseduju važeću ličnu kartu, vršiće se elektronski, putem portala Uprave za trezor od 15. do 30. januara 2022. godine.

Njima će nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke) biti zavedena prijava, čiji će status moći da provere na portalu Uprave za trezor. Ukoliko neko nema račun u banci, potrebno je da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun.
Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, novčana pomoć će biti uplaćena automatski, odnosno bez podnošenja prijave, saopšteno je iz Vlade Srbije.

– Mi ćemo početkom februara isplatiti novac onima koji se budu prijavili. Proces prijave je isti kao i za prethodne pomoći za građane. Na portalu Uprave za trezor neophodno je uneti ime i prezime, jedinstveni matični broj i broj važeće lične karte. Takođe, bira se banka gde imate račun ili samo ime banke u kojoj će biti otvoren namenski račun – pojasnio je jutros Siniša Mali.

Prve pare već u petak

Država će zdravstvenim radnicima po 10.000 dinara isplatiti u petak, a potom stiže i novac za penzionere. Njima će 10. februara država isplatiti po 20.000 dinara.

Penzioneri , ali i svi zaposleni u javnom sektoru, treba da očekuju i linearno povećanje penzija već na sledećem čeku.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.